Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
sivas360 Siyaset Fon Dolandırıcılığı Tartışmasında Ömer Çelik'ten Sert Çıkış

Fon Dolandırıcılığı Tartışmasında Ömer Çelik'ten Sert Çıkış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına tepki göstererek fon sürecini ve hükümetin kararlı adımlarını anlattı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına tepki göstererek fon sürecini ve hükümetin kararlı adımlarını anlattı.

KAYNAK: İHA
MUHABİR: Haber Merkezi
Fon Dolandırıcılığı Tartışmasında Ömer Çelik'ten Sert Çıkış

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’da gerçekleştirdiği basın toplantısında iç ve dış siyasete ilişkin son gelişmeleri değerlendirerek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kültür ve sanat odaklı bir etkinliğin ardından siyasi tartışmalara değinmek durumunda kaldığını belirten Çelik, muhalefetin üslubunu ve öne sürdüğü iddiaları eleştirdi.

Ömer Çelik'ten Özgür Özel'in Eleştirilerine Karşı Sert Sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küresel siyasetteki rolüne ve tecrübesine dikkat çeken Ömer Çelik, CHP liderinin açıklamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Çelik, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, dünya siyasetine yön veren birkaç liderden bir tanesidir. Dolayısıyla bırakın Özgür Özel'in böyle bir konuda değerlendirme yapmasını, Türkiye'yi yönetme konusunda ilkokul düzeyinde bilgisi olmayan birisi olarak, dünya siyaseti konusunda ise anaokulu düzeyinde bile bilgisi olmayan birisi olarak bu cümleleri kurması haddine düşmez."

Türkiye’nin çok partili siyasi tarihine vurgu yapan AK Parti Sözcüsü Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonrasındaki demokratik dönemde Cumhuriyet’in en yüksek siyasi kapasite, dirayet ve tecrübeyle bugün yönetildiğini belirtti. Çelik, konuşmasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihimizin, vatandaşlarımızın gönül verdiği önemli partilerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir hırsızlık şebekesine elleriyle teslim etmiş olan birinin, kendi partisini yönetememiş olan birisinin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın yönetim kapasitesini, yönetim performansını değerlendirme konusunda herhangi bir yeteneği söz konusu değildir."

Fon Soruşturması ve Mağduriyetlerin Giderilmesi Süreci

Gündemdeki fon soruşturması ve yürütülen yasal sürece de değinen Ömer Çelik, haksızlığa uğrayan hiçbir vatandaşın mağduriyetine izin verilmeyeceğini ve adaletin eksiksiz tecelli edeceğini vurguladı. Çelik, devlet kaynaklarının korunacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Vatandaşımızın hakkını gasp edenler mutlaka bedelini ödeyecek. Bu kim olursa olsun. Hakkı gasp edilmiş vatandaşlarımızın da hakları kendilerine iade edilecek. Bu yapılırken de bunun parası bu fon dolandırıcılarından alınacak. Devletin cebinden, milletin cebinden bir kuruş çıkmayacak."

Muhalefetin Yalan Siyaseti ve Alınan Hükümet Kararları

Soruşturma ve idari süreçlerin Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda titizlikle takip edildiğini hatırlatan Çelik, Cumhurbaşkanı Yardımcısının başkanlığında teşekkül eden komisyonun çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü aktardı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığında kurulan fon kurulu dördüncü toplantısını yaptı. Süratli bir şekilde kararlar alınıyor. Peki, bütün bu çerçeveler meydana getirilirken muhalefet ne yapıyor? Özgür Özel başta olmak üzere yalan siyaseti yapıyor, iftira siyaseti yapıyor. Ve her gün ellerinde patlayan bir gayriahlaki yaklaşıma imza atmış oluyorlar."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kurumların koordineli çalışmasıyla hem dolandırıcılık vakalarının aydınlatılacağını hem de kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon girişimleriyle mücadelenin devam edeceğini belirterek konuşmasını noktaladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız