BBP lideri Destici'den sert tepki: Gelecekler İstanbul sokaklarında gezecekler cesarete bakabilir misiniz?
Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin 2009 yılında hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma dosyasının Kahramanmaraş'tan Ankara'ya devredildiğini hatırlatan Destici, dosyada yeni bir sürecin başladığını belirtti. Soruşturmanın yoğun şekilde sürdüğünü ifade eden Destici, birkaç ay içerisinde kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceğini söyledi.
Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Destici, şüpheler tamamen ortadan kalkmadan yaşananları yalnızca bir kaza olarak değerlendirmediklerini belirtti. Sorumluluğu veya kastı bulunan kişilerin hukuk önünde hesap vermesi için mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi.
Açıklamalarında "Terörsüz Türkiye" sürecine de değinen Destici, terör örgütü PKK'nın herhangi bir şart veya müzakere olmaksızın tüm unsurlarıyla silah bırakması ve kendisini feshetmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan anlayışlara karşı durmaya devam edeceklerini söyledi.
Destici, son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan bir stand-up gösterisinde dini ve milli değerlere yönelik ifadeleri de eleştirerek, kutsal değerlere hakaret veya alay içeren söylemlerin kabul edilemez olduğunu savundu. Bu tür içeriklere karşı yargı makamlarının gerekli adımları atması gerektiğini belirten Destici, toplumun inançlarına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.
BBP Genel Başkanı, 8 Temmuz'da İstanbul'a geleceği duyurulan LGBT temalı kruvaziyer gemisiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Geminin İstanbul'a yanaşmasına izin verilmediğini belirten Destici, bu karardan dolayı İçişleri Bakanlığı ile İstanbul Valiliği'ne teşekkür etti.
Söz konusu kararın bir yasak olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Destici, bunun Türk toplumunun kültürel ve dini değerlerini korumaya yönelik bir adım olduğunu savundu. Açıklamasında, gençlerin milli ve manevi değerler doğrultusunda yetişmesinin önemine vurgu yapan Destici, Türkiye'nin en önemli zenginliklerinden birinin inancı olduğunu söyledi.