reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Siyaset AK Parti'den Kayseri Valisi Çiçek'e Destek: "Halkla İç İçe Yönetim Anlayışı"

AK Parti'den Kayseri Valisi Çiçek'e Destek: "Halkla İç İçe Yönetim Anlayışı"

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ve İl Başkanı Hüseyin Okandan, CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’in Kayseri Valisi Gökmen Çiçek hakkındaki eleştirilerine sert tepki gösterdi. Genç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla Vali Çiçek’in İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte ağırladığı bir heyeti hedef almıştı.

KAYNAK: İHA

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ve İl Başkanı Hüseyin Okandan; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’i eleştiren CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç’e tepki gösterdi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte ağırladığı heyeti eleştirdi. AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, yayımladığı mesaj ile Vali Çiçek’e destek vererek,

"Valimiz halkla iç içe, kapsayıcı ve samimi yönetim anlayışıyla görev yapmaktadır. Ziyaretçilerin kıyafeti üzerinden yapılan bu küçük düşürücü söylemler, milletimizin değerleriyle, kamu aklakıyla ve misafirperverlik kültürüyle asla bağdaşmamaktadır"

dedi.

Okandan: "Sen Valimizin gadasını al"

AK Parti Kayseri Milletvekili Hüseyin Okandan da,

"Cumhuriyet tarihinin en köhnemiş, halktan kopuk ve elitist partisi olan CHP, bir kez daha milletin inancına ve değerlerine saldırmayı marifet saymıştır. Kayseri Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in, kentimizde faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelmesi üzerinden kopartılan bu fırtına, ne yazık ki yine eski bir senaryonun günümüze uyarlanmış bir versiyonudur ve bu düpedüz halkın inancı üzerinden siyaset üretme çabasıdır. CHP Kayseri Milletvekilinin açıklamasında kullanılan üslup ve yöneltilen ithamlar, bu partinin milletin değerleriyle bağ kurmaktaki yetersizliğini ve "laiklik" maskesi altında dini hayatı kriminalize etme refleksini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Valilik makamı, toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede durmakla mükelleftir. Sayın Valimizin yaptığı, anayasal güvence altındaki din ve vicdan özgürlüğü kapsamında faaliyet gösteren bir dini topluluğun temsilcilerini, kamuya açık bir şekilde kabul etmekten ibarettir. Daha da vahimi, ziyaretin eğitimle ilişkilendirilmesidir. İl Milli Eğitim Müdürü’nün bu ziyarette yer almasını, laikliğe tehdit olarak sunmak; ya bilgisizliktir ya da art niyetli ideolojik bir körlüktür. Aynı CHP, yıllarca din derslerine karşı çıkmış, imam hatip okullarını küçümsemiş, hatta başörtüsü yasağını savunmuş bir anlayışın temsilcisi değil midir? İl Milli Eğitim Müdürü orada yer aldıysa, bu kamusal bir temasın kurumsal düzeyde yapıldığını gösterir. Bugün karşınızda milletin değerlerine düşmanlık eden, inancını yok sayan CHP değil; her kesimi kucaklayan, inancı baş tacı eden bir anlayış var. Ve biz bu anlayışla devam edeceğiz. Çünkü biz milletin ta kendisiyiz. CHP şunu bilsin: Bu millet, sizin karanlık vesayet özleminize geri dönmeyecek. Ne siz ne zihniyetiniz bir daha bu ülkeyi susturamayacak. CHP’ye açık bir çağrımız var: Laikliği, din düşmanlığı aracı olmaktan çıkarın. Dini yapılarla mücadele ederek değil, milletle kucaklaşarak siyaset üretin. Bu millet sizin dinî değerlere düşmanlığınızı da, samimiyetsiz laiklik savunmalarınızı da unutmadı. AK Parti, dün olduğu gibi bugün de; özgürlüklerin, inançların, halk iradesinin ve sosyal barışın teminatıdır"

diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...