AK Parti'de gözler belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki önemli kriterlerden biri olan temayül yoklamasına çevrildi. AK Parti bugün Türkiye genelinde eş zamanlı olarak temayül yoklaması gerçekleştirilecek.
AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinden de birinci parti olarak çıkmak için hummalı bir çalışmanın içinde. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi için şimdi sıra partililerin görüşünün alınmasında.
Kangal İlçemizden AK Parti'ye 7 aday adaylığı başvurusu yapıldı. 22 Kasım'da sona eren başvuru sürecinin ardından parti ilçe teşkilatı yoklama çalışmalarına yoğunlaştı. 81 ilde olduğu gibi ilçemizde de partililere "Kimi aday olarak görmek istersiniz?" sorusu sorulacak.
Temayül yoklamasının şeffaf ve tarafsız bir şekilde yapılması için komisyonlar oluşturuldu. Komisyonlarda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ile milletvekilleri bulunuyor.
Temayül yoklamasının ardından Kangal İlçemizin AK Parti Belediye Başkan adayı netleşecek. / Erhan Aksoy