reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Siyaset 537 Yıllık Hatuniye Camii'nin Restorasyonu Hızla Devam Ediyor!

537 Yıllık Hatuniye Camii'nin Restorasyonu Hızla Devam Ediyor!

Tokat: 1485 yılında inşa edilen ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen Hâtûniye Camii'nin restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Vakıflar Haftası kapsamında camiyi ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

KAYNAK: İHA

Tokat’ta 537 yıllık geçmişe sahip Hâtûniye Camii’nin restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Sultan II. Bayezid’in annesi, Fatih Sultan Mehmet’in hanımı Gülbahar Hatun adına 1485’te inşa edilen ve Osmanlı Mimarisinin en güzel örneklerinden biri kabul edilen Hâtûniye Camii’nin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, devam eden çalışmalar ve süreç hakkında Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan’dan bilgi aldı.

Teknik ekibiyle birlikte halk arasında Meydan Camii olarak bilenen Hâtûniye Camii’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yazıcıoğlu, restorasyon sürecinde, caminin iç ve dış mekânında kapsamlı onarımların devam ettiğini belirtti.

Vakıflar Haftası’nı kutlayan Tokat belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Tarih ve kültür şehri Tokat’ımızda ecdadımızın bize miras bıraktığı değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için ilgili kurumlarımızla iş birliği içerisindeyiz. Gülbahar Hatun İmareti Hâtûniye Camii restorasyon çalışmalarını Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan ve teknik ekibimizle ziyaret ederek süreç hakkında bilgi aldık. Bu vesileyle dayanışma geleneği ve yardımlaşma kültürümüzün en güzel örneklerinden biri olan Vakıflarımızın Vakıflar Haftası’nı tebrik ediyor, tarihi eserlerimizde emeği olan tüm Vakıf çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Restorasyon çalışmalarını ziyaretinden sonra Tokat Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin Erdoğan’ı Müdürlük binasında ziyaret ederek, Vakıflar Haftasını kutladı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...