Kendisine '15 Temmuz gazisi' diyen Metin Kolca'nın, Bakanlıkta böyle bir kaydının bulunmadığı öğrenildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kaynakları, bazı basın yayın organlarında " FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı koyarken gazi olduğunu" belirten Metin Kolca'ya ilişkin haberler yer aldığını belirtti.
Bakanlık kaynakları, Kolca'nın kendisini "15 Temmuz Gazisi" olarak tanıtmasına rağmen Bakanlık kayıtlarında böyle bir kaydının bulunmadığını, söz konusu kişinin gazi olmadığını açıkladı.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da tanklara taş atarak kahramanlık gösterdiğini öne süren Metin Kolca'nın, darbe girişiminden bir gece önce Ankara'da bir pavyonda eğlendiği ortaya çıktı.
Kolca'nın, pavyonda eğlendiği sırada çekilen fotoğrafları da sosyal medyada paylaşıldı.
Bu gelişmeler üzerine, Kolca'nın gazi olmadığı ve darbe girişimine karşı koyduğu iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı.
Bu haber, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, gazilik kavramına karşı ciddi bir saygısızlık olarak değerlendirildi.
