Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
sivas360 Sivas Yeni adli yıl yarın başlıyor: Çok sayıda dava gündemde

Yeni adli yıl yarın başlıyor: Çok sayıda dava gündemde

Adli tatilin sona ermesiyle birlikte yeni adli yıl yarın başlıyor. 20 Temmuz'da başlayan 42 günlük adli tatilin ardından adliyelerde ve yüksek yargı organlarında yoğun mesai yeniden başlayacak.

Adli tatilin sona ermesiyle birlikte yeni adli yıl yarın başlıyor. 20 Temmuz'da başlayan 42 günlük adli tatilin ardından adliyelerde ve yüksek yargı organlarında yoğun mesai yeniden başlayacak.

MUHABİR: Haber Merkezi
Yeni adli yıl yarın başlıyor: Çok sayıda dava gündemde

Yeni adli yıl yarın başlıyor: Çok sayıda dava gündemde

Yeni adli yılda kamuoyunun yakından takip ettiği çok sayıda önemli dava görülecek. Özellikle CHP kurultayına ilişkin dava, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin konser harcamalarıyla ilgili yargılama ve faili meçhul cinayetlere ilişkin Umut Davası öne çıkıyor.

CHP KURULTAYI DAVASINDA ALTINCI DURUŞMA

Yeni adli yılın dikkat çeken dosyalarından biri, CHP kurultayında şaibe olduğu iddiasıyla açılan ceza davası olacak.

Davanın altıncı duruşması 16 Eylül'de gerçekleştirilecek. Kamuoyunun yakından takip ettiği davada, kurultay sürecine ilişkin iddialar ve yargılamanın seyri gündemde olacak.

Öte yandan Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasının duruşması 3 Eylül'de görülecek.

ALEKYNA ÇAKIR DAVASI DA GÜNDEMDE

Kamuoyunda "Aleyna Çakır" olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin davanın duruşması da yeni adli yılın önemli dosyaları arasında yer alıyor.

Duruşma 22 Eylül'de gerçekleştirilecek.

ABB'NİN KONSER HARCAMALARI YARGILAMASI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2021-2024 dönemindeki konser harcamalarına ilişkin 14 sanığın yargılandığı dava da yeni adli yılda görülecek önemli dosyalardan biri olacak.

Davanın duruşması 16 Ekim'de yapılacak.

22 FAİLİ MEÇHUL CİNAYETİ KAPSAYAN UMUT DAVASI

Gazeteci Uğur Mumcu'nun yanı sıra Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Ahmet Taner Kışlalı'nın da aralarında bulunduğu 22 faili meçhul cinayete ilişkin Umut Davası da Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Son dönemde Mumcu Ailesi'nin Adalet Bakanı Akın Gürlek'i ziyaret etmesiyle yeniden gündeme gelen davanın bir sonraki duruşması 2 Aralık'ta görülecek.

YARGITAY'DA MUTLAK BUTLAN DOSYASI

Yeni adli yılda Yargıtay'ın gündeminde de önemli bir siyasi dava bulunuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkeme kararıyla yeniden CHP Genel Başkanlığı'na döndüğü "mutlak butlan" dosyası, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından ön incelemeye alınmıştı.

Dosyayla ilgili bundan sonraki süreçte tetkik hakimi tarafından hazırlanan rapor heyete sunulacak. Heyetin raporu değerlendirmesinin ardından dosyanın esasına ilişkin inceleme yapılması bekleniyor.

Yeni adli yıl boyunca söz konusu davaların yanı sıra çok sayıda önemli dosyada da duruşmalar gerçekleştirilecek. Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda alınacak kararlar ve yargı süreçlerindeki gelişmeler, yeni dönemin en önemli başlıkları arasında yer alacak.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız