reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
27
sivas360 Videolar Sivas Teslim Edilmeden Çatladı, Köylü İcralık Oldu! Koyulhisar’daki Afet Konutlarında Tepki Büyüyor

Teslim Edilmeden Çatladı, Köylü İcralık Oldu! Koyulhisar’daki Afet Konutlarında Tepki Büyüyor

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kayaören (Kesirosun) köyü için yapılan 52 afet konutunda çatlaklar ve zemin çökmeleri ortaya çıkarken, köylüler teslim almadan icraya verildiklerini iddia etti.
MUHABİR: Haber Merkezi

Sivas’ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kayaören (Kesirosun) köyünde, daha önce afet bölgesi ilan edilerek taşınmasına karar verilen alan için inşa edilen konutlarda ciddi yapısal sorunlar ve yeni tartışmalar gündeme geldi. 2025 yılı sonunda teslim edilmesi planlanan 52 bağımsız konutta, zemin çökmeleri, duvar çatlakları ve temel açılmaları meydana geldiği iddia edildi.

Köylülerin şikâyetleri üzerine bölgeye gelen AFAD yetkilileri, sorunları yerinde inceleyerek vatandaşların taleplerini dinledi. Teknik incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Köy sakinleri, daha önce boşaltılmasına karar verilen eski evlerinde herhangi bir çatlak ya da temel kayması olmadığını belirterek, yeni yapılan konutların henüz teslim edilmeden bu hale gelmesinin endişe verici olduğunu dile getirdi.

Öte yandan köylüler, bazı kusurların gizlenmeye çalışıldığını da öne sürdü. İddialara göre, duvarlardaki çatlaklar alçı ile kapatıldı, temellerde oluşan boşluklar ise toprak doldurularak örtüldü.

Bölgedeki tartışmaları büyüten bir diğer iddia ise hukuki süreçlerle ilgili oldu. Köylüler, konutları henüz teslim almadan ve talepleri karşılanmadan müteahhit tarafından icraya verildiklerini öne sürdü. Vatandaşlar, yapılan anlaşmaya göre çatıların dört tuğla yükseltilerek çatı altında ek kullanım alanı oluşturulması gerektiğini, ancak bu taahhüdün yerine getirilmediğini iddia etti. Bu nedenle ödeme yapmadıklarını belirten köylüler, buna rağmen icra sürecinin başlatıldığını ifade etti.

Ayrıca bazı konutların, geçmiş yıllarda sel yaşandığı belirtilen dere yatağı üzerine inşa edildiği yönündeki iddialar da bölgedeki kaygıyı artırdı.

Yaşanan gelişmeler sonrası gözler, yetkililerin inceleme sonuçlarına ve atılacak adımlara çevrildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...