reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23
sivas360 Sivas Sürücüler Dikkat, O Yol Kapatıldı! Sivas Belediyesi'nden Acil Müdahale!

Sürücüler Dikkat, O Yol Kapatıldı! Sivas Belediyesi'nden Acil Müdahale!

Sivas'ta yoğun yağış nedeniyle Danişment Gazi TOKİ 3. Etap yolunda heyelan oldu. Sivas Belediyesi yolda çalışma başlattı.

MUHABİR: Recep Karataş

Sürücüler Dikkat, O Yol Kapatıldı! Sivas Belediyesi'nden Acil Müdahale!

Sivas genelinde son dönemde etkili olan kuvvetli ve yoğun sağanak yağışlar, kentin bazı noktalarında toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Bu kapsamda, Danişment Gazi Mahallesi'nde bulunan TOKİ 3. Etap bağlantı yolunun bir bölümünde, aşırı yağışların toprağı yumuşatması nedeniyle heyelan meydana geldi. Ulaşım güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye düşüren olayın hemen ardından Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bölgeye sevk edildi.

Heyelan bölgesinde vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla geniş çaplı bir acil çalışma programı başlatıldı. Belediye ekipleri, yeni bir toprak kayması riskine karşı koruyucu istinat duvarı ve güçlü heyelan önleme setleri için hazırlıklara başlarken, aynı zamanda güzergâhtaki trafiği rahatlatmak ve kalıcı çözümler üretmek adına yol genişletme faaliyetlerine de hızlı bir start verdi.

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, heyelanın yaşandığı Danişment Gazi TOKİ 3. Etap bağlantı yoluna giderek yürütülen hummalı çalışmaları yerinde inceledi. Teknik ekipten projenin detayları ve ilerleyişi hakkında kapsamlı bilgi alan Başkan Uzun, ani hava olaylarının getirdiği olumsuzluklara karşı süratle aksiyon aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Şehrimizde yaşanan yoğun yağışların ardından bu bölgede bir toprak kayması meydana geldi. Sivas Belediyesi olarak olası tüm riskleri erkenden ortadan kaldırmak, ani bir tehlikenin önüne geçmek ve hemşehrilerimize her zaman olduğu gibi güvenli, konforlu bir ulaşım ağı sunmak adına ekiplerimizle birlikte sahadaki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bölgedeki çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak yolu tamamen güvenli hale getireceğiz." Ekiplerin bölgedeki kesintisiz çalışması devam ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...