Eğitim ve Doğa Buluştu: Sivas’ta Fidan Dikimi Yapıldı
Sivas’ta öğretmen adayları, doğaya katkı sağlamak ve geleceğe kalıcı bir miras bırakmak amacıyla anlamlı bir etkinlikte bir araya geldi. Sivas Milli Eğitim Akademisi bünyesinde eğitime başlayan öğretmen adayları için fidan dikim etkinliği düzenlendi.
Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Paşabahçe mevkiinde yoğun katılımla yapıldı. Programa, MEB Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. Salim Pilav, Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan ve çok sayıda öğretmen adayı katıldı.

Etkinlik kapsamında öğretmen adayları, doğayla iç içe bir ortamda fidanları toprakla buluşturdu. Katılımcılar, hem çevre bilincine dikkat çekti hem de geleceğe yönelik anlamlı bir adım attı. Fidan dikimi sırasında konuşan MEB Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. Salim Pilav, öğretmenlik mesleğinin sabır ve özveri gerektirdiğine vurgu yaptı.
Pilav, “Öğretmenlik mesleği, tıpkı bir fidanı büyütmek gibi sabır, emek ve özveri gerektirir. Bugün toprakla buluşturduğumuz her bir fidan, geleceğe bırakılan anlamlı bir mirastır. Öğretmen adaylarımızın da aynı bilinçle ülkemizin yarınlarını inşa edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan ise etkinliğin önemine değinerek, dikilen fidanların öğretmenler adına oluşturulan hatıra ormanında yaşatılacağını belirtti. Erdoğan, bu tür etkinliklerin hem çevre duyarlılığını artırdığını hem de öğretmen adaylarının mesleki bilinçlerine katkı sağladığını ifade etti.
Gerçekleştirilen fidan dikim etkinliği, eğitim ve doğayı bir araya getirerek öğretmen adaylarına unutulmaz bir deneyim sundu. Aynı zamanda çevre bilincinin yaygınlaştırılması açısından da önemli bir farkındalık oluşturdu.