reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas Sivas’ta Kadın Boyacıdan İlham Veren Başarı Hikayesi

Sivas’ta Kadın Boyacıdan İlham Veren Başarı Hikayesi

Sivas’ta yaşayan Handan Gökçek, kendi evini boyayarak başladığı işi büyüttü. 5 yılda 400 ev boyayan kadın usta dikkat çekiyor.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta Kadın Boyacıdan Büyük Başarı: 5 Yılda 400 Ev Boyadı

Sivas’ta yaşayan 42 yaşındaki üç çocuk annesi Handan Gökçek, kendi mutfağını boyayarak başladığı serüveni kısa sürede mesleğe dönüştürdü. Beş yıl önce mutfağının duvarlarını yenilemek için boya yapan Gökçek, zamanla edindiği tecrübeyle boyacılığı profesyonel bir iş haline getirdi.

Başlangıçta yalnızca kendi evinde boya yapan Gökçek, daha sonra tüm evini boyayarak deneyim kazandı. Çevresinden gelen taleplerle birlikte boyacılığı meslek haline getirmeye karar veren girişimci kadın, bugün özellikle evini boyatmak isteyen kadınların tercih ettiği ustalar arasında yer alıyor.

5 Yılda 400 Ev Boyadı

Handan Gökçek, kurduğu kadın ekibiyle birlikte bugüne kadar yaklaşık 400 evi boyayarak dikkat çekici bir başarıya imza attı. Erkek egemen bir meslek olarak görülen boyacılıkta kadınların da başarılı olabileceğini gösteren Gökçek, hem çalışma hayatına katıldı hem de aile bütçesine önemli katkı sağladı.

Sosyal medyada paylaştığı boya çalışmaları ise milyonlarca kişiye ulaştı. Gökçek’in paylaşımlarını takip edenlerin büyük bölümünü yine kadınlar oluşturuyor. Birçok kadın, onun hikayesinden ilham alarak kendi evini boyamak ya da bu işi meslek olarak yapmak istediğini belirtiyor.

“Kadınlar İsterse Hayatlarını Yenileyebilir”

Çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirten Handan Gökçek, boya yapılan evlerde yalnızca duvarların değil yaşam alanlarının da yenilendiğini söyledi. Boya işlemi tamamlandıktan sonra ortamın temizliğine de büyük önem verdiklerini ifade eden Gökçek, bu durumun ev sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

Erkek egemen bir meslekte çalıştığını vurgulayan Gökçek, şu ifadeleri kullandı:

Kendi evimi boyayarak başladım, boya benim için bir tutku haline geldi. Zamanla evini boyatmak isteyenler oldu ve bu işi meslek haline getirdim. Bugüne kadar Sivas’ta yaklaşık 400 evi yeniledim. Sosyal medyada paylaştığımız videolar milyonlarca kez izlendi. Kadınların bu işe ilgisi giderek artıyor.

Kadınların isterse sadece bir evi değil hayatlarını da baştan sona yenileyebileceğini belirten Gökçek, kadın emeğinin daha görünür olduğu bir dünya temennisinde bulundu. Onun azmi ve cesareti, birçok kadına ilham olmaya devam ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...