reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas Sivas’ta Dükkan Sahibinden Pakistanlı Kadına Tarihi Dayanışma: “Parasını Almadım, Çünkü…”

Sivas’ta Dükkan Sahibinden Pakistanlı Kadına Tarihi Dayanışma: “Parasını Almadım, Çünkü…”

Sivas’ta yaşanan anlamlı bir olay, geçmişten bugüne uzanan kardeşlik bağlarını yeniden gündeme taşıdı.

Haberleri
MUHABİR: Barış Çatak

Sivas’ta Dükkan Sahibinden Pakistanlı Kadına Tarihi Dayanışma: “Parasını Almadım, Çünkü…”

Pakistanlı bir kadın, kentteki bir dükkâna alışveriş yapmak için girdi. Aldığı ürünlerin ücretini ödemek isteyen kadına, iş yeri sahibi beklenmedik bir karşılık verdi. Dükkan sahibi, parayı almayı reddederek duygulandıran bir gerekçeyi dile getirdi.

İş yeri sahibi, “Pakistanlı kadınlar bir zamanlar Hilafet Hareketi sırasında Türkiye’yi desteklemek için kendi altın bileziklerini verdiler. Biz o iyiliği unutmadık” ifadelerini kullandı.

Bu sözler karşısında şaşkınlık ve duygusal anlar yaşayan Pakistanlı kadın, Türkiye ile Pakistan arasındaki tarihi bağların hâlâ canlı olduğunu gösteren bu davranış karşısında teşekkür etti.

Yaşanan bu olay, iki ülke arasındaki geçmişe dayanan dayanışma ve kardeşlik duygularını bir kez daha gözler önüne sererken, “Dünya hilafete muhtaç” söylemini de yeniden tartışmaya açtı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...