Bölgede Deprem Hareketliliği: Gürün'de 16 Saatte 7 Ayrı Sarsıntı Kaydedildi!
Sivas’ın Gürün ilçesinde gece saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyu devam eden küçük çaplı deprem hareketliliği ilçe sakinlerinde tedirginliğe yol açtı. 8 Ağustos akşamı başlayan ve 9 Ağustos süresince aralıklarla kaydedilen sarsıntılar, AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine yansıdı.
Edinilen bilgilere göre, Gürün’deki mikro deprem fırtınası ilk olarak 8 Ağustos akşamı saat 21.28’de meydana gelen 2,1 büyüklüğündeki sarsıntıyla başladı. Bu ilk depremden sadece 13 dakika sonra, saat 21.41’de 1,7 büyüklüğünde ikinci bir yer hareketliliği kaydedildi. Sarsıntılar gece ve sabah saatlerinde de durmayarak devam etti; 9 Ağustos saat 01.17’de 2,1, saat 02.26’da 1,8, saat 03.35’te 1,4 ve sabah 07.56’da 2,0 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Hareketlilik öğle saatlerinde de sürdü ve saat 13.26’da yerin 7 kilometre derinliğinde 1,7 büyüklüğünde bir sarsıntı daha ölçüldü.
Böylelikle Gürün ve çevresinde yaklaşık 16 saatlik zaman dilimi içerisinde büyüklükleri 1,4 ile 2,1 arasında değişen en az 7 ayrı deprem kaydedilmiş oldu. Yaşanan hafif şiddetteki depremlerde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmazken, peş peşe meydana gelen sarsıntılar bölge halkında kısa süreli endişe ve tedirginlik oluşturdu. Yetkililer bölgedeki fay hareketliliğinin anlık olarak takip edildiğini bildirdi.