Haftanın İlk Gününde ve Ramazan Başlangıcıyla Sebze Halinde Yoğunluk
Ramazan ayının yaklaşması ve haftanın ilk iş günü olmasıyla birlikte sebze ve meyve alışverişi hız kazandı. Vatandaşların iftar sofraları için yaptığı alışverişler nedeniyle sebze halinde yoğunluk dikkat çekerken, esnaf hareketlilikten memnun, tüketiciler ise artan fiyatlardan şikâyetçi.
Sebze ve meyveler, Ramazan alışverişlerinin en çok tercih edilen ürünleri arasında başı çekiyor. Özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezleri olan domates, salatalık, patates, biber, yeşillik çeşitleri ve meyveler tezgâhlarda yoğun talep görüyor.

Ramazan Öncesi Alışveriş Yoğunluğu
Ramazan ayı öncesi yapılan toplu alışverişler, sebze halinde gözle görülür bir kalabalık oluşturdu. Esnaf, talebin özellikle son günlerde daha da arttığını ve iftar sofralarının hazırlığı için vatandaşların alışverişlerini erkene çektiğini belirtiyor.
Türkiye genelinde olduğu gibi sebze ve meyve tüketiminin Ramazan ayında artması, hal esnafının da hazırlıklarını yoğunlaştırmasına neden oldu. Ürün tedarikinde aksama yaşanmaması için sevkiyatlar artırılırken, tezgâhlar gün boyu dolu kalıyor.

Fiyatlar Zorlasa da Alışveriş Devam Ediyor
Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek seyretmesi vatandaşların bütçesini zorlasa da Ramazan sofraları için alışveriş yapılmaya devam ediliyor. Tüketiciler, fiyat artışlarına rağmen temel gıda ürünlerini almak zorunda olduklarını ifade ediyor.
Esnaf ise maliyetlerdeki yükselişin fiyatlara yansıdığını, buna rağmen talebin düşmediğini ve özellikle iftar sofraları için alışverişlerin mecburi hale geldiğini dile getiriyor.

İftar Sofralarının Vazgeçilmezleri
Ramazan ayında sebze ve meyve tüketimi hem sağlıklı beslenme hem de sofraların çeşitlenmesi açısından önem taşıyor. Salatalar, zeytinyağlı yemekler ve meyve tabakları iftar sofralarının en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor.
Ramazan ayının başlangıç tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre belirlenirken, alışveriş hareketliliğinin Ramazan boyunca sürmesi bekleniyor.
Yoğunluk Ramazan Boyunca Sürecek
Uzmanlar ve esnaf, Ramazan ayının ilk günlerinde yaşanan yoğunluğun ilerleyen günlerde de devam edeceğini öngörüyor. Özellikle hafta sonları ve iftar öncesi saatlerde sebze halinde daha büyük bir hareketlilik yaşanması bekleniyor.
Vatandaşlar ise fiyatlar yükselse de Ramazan sofralarını eksiksiz kurmak için alışverişlerini sürdürmeye kararlı.