Sivas’ta Dünya Sağlık Günü’nde Obeziteye Karşı Yürüyüş Düzenlendi
“Sağlığınız En Büyük Hazineniz. Ona İyi Bakın.” sloganıyla, Dünya Sağlık Günü kapsamında Sivas’ta farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, obeziteye karşı toplumsal hareketliliğin artırılması hedeflendi.
Sivas’ta düzenlenen yürüyüş programına, Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi, sağlık çalışanı ve vatandaş katıldı.

Toplumsal Farkındalık Vurgusu
Yürüyüşte, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekilirken özellikle hareketsiz yaşam tarzının yol açtığı obezite sorununa karşı bilinç oluşturulması amaçlandı. Katılımcılar, belirlenen güzergâh boyunca yürüyerek hem spor yaptı hem de sağlıklı yaşam mesajı verdi.
Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Şart
Program kapsamında yapılan açıklamalarda, düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı bir yaşamın temel unsurlarından biri olduğu vurgulandı. Uzmanlar, obezitenin sadece bireysel değil, toplumsal bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekerek, günlük yaşamda hareketliliğin artırılması gerektiğini ifade etti.

Yoğun Katılım Sağlandı
Etkinliğe sağlık çalışanlarının yanı sıra öğrenciler ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüş boyunca taşınan pankartlar ve verilen mesajlarla sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaştırılması hedeflendi.
Yetkililer, benzer farkındalık etkinliklerinin yıl boyunca devam edeceğini belirtti.