reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19
sivas360 Sivas Kaldırımlar Dükkan Oldu! Sivas'taki O Caddede Yayalar İsyan Etti!

Kaldırımlar Dükkan Oldu! Sivas'taki O Caddede Yayalar İsyan Etti!

Sivas Atatürk Caddesi'nde esnafın kaldırım işgali isyan ettirdi! Görme engelli yolu kapatıldı, vatandaş tepkili.

MUHABİR: Recep Karataş

Sivas’ta Kaldırım İşgali İsyan Ettirdi: Görme Engelli Yolu Tamamen Kapatıldı!

Sivas kent merkezinin en yoğun yaya trafiğine sahip noktalarından biri olan Atatürk Caddesi’nde, bazı esnafların kaldırım sınırlarını fütursuzca aşması vatandaşların büyük tepkisini çekiyor. Akbank civarında kaydedilen görüntülerde, yaya kaldırımlarının dükkanların adeta birer açık hava sergisine dönüştürüldüğü ve yayaların caddede ilerlemekte büyük güçlük çektiği gözlendi. Dubalar, tabelalar ve kıyafet tezgahlarıyla işgal edilen kaldırımlar, şehir içi ulaşımı adeta çileye dönüştürdü.

Görme Engelli Vatandaşların Yolu Bloke Edildi

Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilen görsellerde, en çok tepki çeken ve vicdanları yaralayan nokta görme engelli bireyler için hazırlanan hissedilebilir yüzeyler oldu. Engelli vatandaşların şehirde güvenle yürüyebilmesi adına kaldırıma yerleştirilen sarı kılavuz çizgilerinin tam üzerine; tekerlekli kıyafet askıları, ticari tabelalar ve reklam dubaları yerleştirildi.

Engelli yolunun bu şekilde tamamen bloke edilmesi nedeniyle görme engelli bireylerin caddede kendi başlarına ilerlemesi imkansız hale gelirken, diğer yayaların da dükkan önlerindeki malzemeler yüzünden ana yola taşmak zorunda kaldığı ve hayati tehlike atlattığı görüldü.

Sivaslılar Zabıta Ekiplerini Göreve Çağırıyor

Caddede yürümekte zorlandıklarını ve her gün benzer manzaralarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Sivaslılar, duruma isyan ederek yetkilileri acilen göreve davet etti. Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kentin kalbi sayılan bu işlek noktalarda denetimleri sıkılaştırmasını isteyen vatandaşlar, engelli haklarının korunması, yaya güvenliğinin sağlanması ve kent estetiğinin bozulmaması için kaldırım işgallerine karşı kalıcı ve caydırıcı bir çözüm bulunmasını talep ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...