reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde nörobilim konferansı yoğun ilgi gördü

Cumhuriyet Üniversitesi’nde nörobilim konferansı yoğun ilgi gördü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta sosyal beynin işleyişi ve insan ilişkilerinin ruh sağlığına etkileri ele alındı.

MUHABİR: Recep Karataş

Sivas’ta konferans: sosyal etkileşim ve ruh sağlığı masaya yatırıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen “İnsan İlişkilerinin Nörobilimi: Sosyal Beyin” konferansında, sosyal etkileşimin ruh sağlığı üzerindeki etkileri bilimsel açıdan ele alındı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferans, akademik çevreler ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma Merkezi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, insan ilişkilerinin beyin temelli yapısı kapsamlı şekilde ele alındı.

Konferans, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Tayfun Doğan’ın sunumuyla gerçekleşti. Programa İŞKUR öğrencileri başta olmak üzere çok sayıda katılımcı ilgi gösterdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını Adem Ayık yaparken, ardından Sema Yıldız katılımcılara hitap etti. Konferansta konuşan Doğan, iletişim ile ruh sağlığı arasındaki çift yönlü ilişkiye dikkat çekti.

Doğan, bireylerin sosyal ilişkilerinde yaşanan sorunların psikolojik iyi oluşu doğrudan etkilediğini belirterek, özellikle depresyon ve iletişim eksikliği arasındaki bağlantıya vurgu yaptı. İletişim problemlerinin ruh sağlığını olumsuz etkilediğini ifade eden Doğan, ruhsal sorunların da bireyin iletişim becerilerini zayıflattığını dile getirdi.

Sunumda ayrıca stres ve kortizol ilişkisi, bağımlılığın temel dinamikleri ve sosyal etkileşimin beyin üzerindeki etkileri gibi önemli başlıklar ele alındı. Erken dönem sosyal bağların bireyin gelişimindeki rolüne değinilirken, günlük yaşamda sosyal ilişkileri güçlendirmeye yönelik öneriler de paylaşıldı.

Program, katılımcılara teşekkür belgesi takdimiyle sona ererken, konferansın öğrenciler açısından önemli bir farkındalık oluşturduğu değerlendirildi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...