reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sağlık Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kanser Teşhisinde Yeni Dönem Başlattı: İleri Teknolojik Cihazlarla Sağlık Hizmetleri Gelişiyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kanser Teşhisinde Yeni Dönem Başlattı: İleri Teknolojik Cihazlarla Sağlık Hizmetleri Gelişiyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın liderliğinde sağlık alanında çarpıcı bir adım daha attı. Üniversite, akciğer kanserinin erken teşhisinde önemli rol oynayan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazını ve mide ile bağırsak kanserlerinde ileri düzey görüntüleme yapabilen gastroskop ve kolonoskop cihazlarını TIP Fakültesi Hastanesi'ne kazandırdı.

KAYNAK: İHA

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde akciğer ve mide kanserinde erken teşhis sağlayan ileri teknolojik cihazları hastane bünyesine kazandırarak sağlık hizmetlerinde büyük bir adım attı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın öncülüğünde sağlık alanında önemli bir projeye daha imza attı.

Akciğer kanserinde erken teşhis sağlayan Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS) cihazı ile mide ve bağırsak kanserlerinde ileri düzey görüntüleme yapabilen gastroskop ve kolonoskop cihazları üniversitenin TIP Fakültesi Hastanesine kazandırıldı. Endobronşiyal Ultrasonografi (EBUS), bronkoskopi ve ultrasonografi cihazının birleşimiyle akciğer kanseri, enfeksiyöz hastalıklar, sarkoidoz, lenfoma, romatolojik hastalıklar, tüberküloz ve göğüs kafesi içerisindeki büyümüş lenf bezeleri ve kitlelerin teşhisinde büyük kolaylık sağlıyor.

Bu cihaz sayesinde erken teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli bir adım atılmış oldu. Cihazların satın alınması ve hastanede hizmete sunulmasıyla ilgili bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mücahit Eğri, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nagihan Yıldız Çeltek, Üniversite Hastanesi Başmüdürü Seyfullah Alpay, Prof. Dr. Ataç Çelik ve Doç. Dr. Eyup Çağatay Zengin katıldı.

“Hastalarımızın çevre illere gitmesine gerek kalmayacak”

Hastane bünyesine kazandırılan cihazlarla ilgili bilgiler veren TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz,

"Tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve hastalarımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde kanser hastalarının tanısında kullanılan PET-BT cihazını da halkımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün ise akciğer ve mide rahatsızlıklarının tanı ve tedavisinde kullanılacak iki yeni cihazı üniversite hastanemize kazandırdık. Bu adımlar, hastalarımızın çevre illere gitme zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Üniversitemize ve Tokat halkına hayırlı olmasını diliyorum"

dedi.

Yeni cihazların önümüzdeki bir ay içerisinde hizmet vermeye başlaması ve hastaların teşhis ve tedavi süreçlerinde önemli kolaylıklar sağlaması bekleniyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, bu adımla sağlık alanında önemli bir eksikliği daha gidererek bölge halkına kaliteli ve ileri düzeyde sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...