reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Sağlık Tehlike Geliyorum Der! Sivas’ta “Ramak Kala” Bilinci Anlatıldı

Tehlike Geliyorum Der! Sivas’ta “Ramak Kala” Bilinci Anlatıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte, kazalar yaşanmadan önce fark edilen olayların raporlanmasının hayat kurtarıcı rolüne dikkat çekildi. Sağlık alanında güvenlik kültürüne vurgu yapıldı.

MUHABİR: Musaattin Oflaz

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından düzenlenen “Ramak Kala Olay Farkındalığı” etkinliği, sağlık alanında güvenliğin sadece tedaviyle değil, önleyici adımlarla da sağlanabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Programın konuşmacısı SCÜ Kalite Koordinatör Yardımcısı Şule Aydın, yaşanabilecek kazaların öncesinde fark edilen ve “ramak kala” olarak tanımlanan olayların, hem bireysel hem de kurumsal sorumluluk açısından taşıdığı hayati öneme değindi.

Aydın, bu olayların zamanında ve doğru şekilde raporlanmasının, kurumların sadece kalite standartlarını yükseltmediğini, aynı zamanda çalışma ortamlarının güvenliğini güçlendirdiğini ifade etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Yılmaz da konuşmasında,

“Kalite bilinci sağlık hizmetlerinde sadece hasta güvenliği değil, çalışan güvenliği açısından da vazgeçilmezdir” 

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...