Sivas Numune Hastanesi’nde “Periton Diyalizde Güncel Yaklaşımlar” konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Nefroloji Kliniği’nden Prof. Dr. Fatih Dede, Genel Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Tezcan Akın, Hacettepe Üniversitesi Nefroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Hacı Hasan Yeter ile Numune Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Meryem Timuçin katıldı.
Toplantının ana gündem maddesi, laparoskopik yöntemle periton diyaliz kateteri takılması eğitimi oldu. Bu yöntemle, kateter takma işlemi açık cerrahiye gerek kalmadan, hem teorik hem de uygulamalı olarak hekimlere aktarıldı. Uygulamalı eğitim interaktif bir şekilde yürütülerek katılımcıların deneyim kazanmaları sağlandı.
Ayrıca, toplantıya Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ferhan Candan ile hastane bünyesindeki Nefroloji, Genel Cerrahi ve Çocuk Nefroloji hekimleri de katılım gösterdi. Bu eğitimle, periton diyaliz alanındaki yenilikçi yöntemlerin Sivas ve çevresinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.


