reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Sağlık Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan'dan Çağrı: Hemşirelerin Hakları Artırılmalı, Yeni Hemşirelik Kanunu Talep Ediyoruz!

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan'dan Çağrı: Hemşirelerin Hakları Artırılmalı, Yeni Hemşirelik Kanunu Talep Ediyoruz!

Şubat ayında yapılacak Hemşirelik Çalıştayı’nın hazırlık toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Hemşirelerimiz aşırı iş yükü altında çalışıyor. Bu yoğun çalışmaya karşı hemşirelerimizin hak ettiği ücreti almasını talep ediyoruz. Nöbet ücretleri, ek ödemeleri ve maaşları artırılmalı. Bu yüzden Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir Hemşirelik Kanunu’nun bir an önce hazırlanarak yürürlüğe girmesini istiyoruz” dedi.

KAYNAK: İHA

Şubat ayında yapılacak Hemşirelik Çalıştayı’nın hazırlık toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan,

“Hemşirelerimiz aşırı iş yükü altında çalışıyor. Bu yoğun çalışmaya karşı hemşirelerimizin hak ettiği ücreti almasını talep ediyoruz. Nöbet ücretleri, ek ödemeleri ve maaşları artırılmalı. Bu yüzden Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir Hemşirelik Kanunu’nun bir an önce hazırlanarak yürürlüğe girmesini istiyoruz”

dedi.

Hemşirelerin özlük, sosyal ve ekonomik haklarının hak ettiği seviyeye gelmesi için atılacak adımların tüm boyutlarıyla masaya yatırılacağı Hemşirelik Çalıştayı’nı Şubat ayı içerisinde yapacak olan Sağlık-Sen, bu doğrultuda ön hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, Sağlık-Sen hukuk danışmanları, akademisyenler, sahada görevli hemşire ve alanında uzman isimlerin katıldığı toplantıda, kamuda hizmet veren hemşirelerin sorunları hakkında değerlendirilmeler yapılarak mevcut durum tespit edildi.

Halihazırda yürürlükte olan Hemşirelik Kanunu’nun ve bağlı olarak çıkarılan yönetmeliklerin çözüm üretmekten uzak kaldığının ve fiili durumu karşılamadığının vurgulandığı toplantıda, günün şartlarına uygun olarak mevzuat düzenlemesi yapılması ve bu yönde iş yükü planının, ödeme dengesinin, kariyer basamaklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

“Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir hemşirelik kanunu istiyoruz”

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, mevcut Hemşirelik Kanunu’nun günümüz şartlarında işlevselliğini yitirdiğini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin yeni bir Hemşirelik Kanunu olduğunu dile getiren Genel Başkan Doğan,

“Bugün sahaya baktığınızda serviste görevli hemşire arkadaşımız kendi alanında yüksek lisansını yapmış, doktorasını tamamlamış, alanında, branşında eğitimini almış ancak yaptığı işin, aldığı ücretin bununla hiçbir bağlantısı yok. Hemşirelik alanında uluslararası standartlara uygun olarak branşlaşma yapılmalı, uzmanlıklarına uygun olarak çalışma şartları sağlanmalı, akabinde ücret politikası da buna göre yeniden düzenlenmelidir. Hemşirelerin mesleki anlamda aldıkları sorumlulukların sınırları net olarak belirlenmeli, aldığı riske karşı korunmalı. Hemşirelerimiz aşırı iş yükü altında çalışıyor. Bu yoğun çalışmaya karşı hemşirelerimizin hak ettiği ücreti almasını istiyoruz. Nöbet ücretleri, ek ödemeleri ve maaşları artırılmalı. Yani hemşiremizin emeğinin karşılığını, döktüğü alın terinin ücretini istiyoruz. Bilindiği üzere hükümet iş kanunlarının ve 4688 sayılı yasanın değiştirilmesi için çalışma yürütüyor. Sağlık sistemimizin en önemli unsuru olan hemşirelerimiz içinde gereken adım atılmalı. 1954 yılında çıkarılan 6283 sayılı Hemşirelik Kanunu’nda artık bir reform kaçınılmazdır. Bu yüzden Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir Hemşirelik Kanunu’nun bir an önce hazırlanarak yürürlüğe girmesi en öncelikli hedeflerimiz arasında”

ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...