reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Kültür-Sanat Turizm Haftası’nda öğrencilere Mimar Sinan’ın evi gezdirildi

Turizm Haftası’nda öğrencilere Mimar Sinan’ın evi gezdirildi

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile öğrencilere Mimar Sinan’ın evi gezdirilerek tanıtımı yapıldı.

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kayseri’de düzenlenen program çerçevesinde, Melikgazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi’nde bulunan ünlü mimar Mimar Sinan’ın evi gezilerek tanıtıldı. Düzenlenen etkinlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun tarafından katılımcılara Mimar Sinan hakkında bilgi verilirken, Mimar Sinan Evi Sorumlusu Ahmet Bektaş da öğrencilere ve diğer katılımcılara evin içini gezdirerek odalar ve özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Program ile ilgili açıklama yapan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, “15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesindeki etkinliklerimizde bugün de Mimar Sinan’ın doğduğu Ağırnas’tayız. Valiliğimiz himayesinde çok çeşitli etkinlikler düzenledik bu hafta. Sağ olsunlar turizm derneklerimiz ile beraber çok farklı etkinlikler ve burada farklılık oluşturmak için etkinlikler düzenledik. Bugün de turizm sektöründen olsun, turizm fakültesi öğrencilerinden, lise öğrencilerinden ve vatandaşımızın katılımıyla Ağırnas’a geldik. Burada özellikle Mimar Sinan’ın doğduğu bu evde Sinan’ı anlatalım istedik. Biraz önce Mimar Sinan’la ilgili bilgiler verdik. Bunun dışında da buradan Ağırnas’taki yeraltı şehri ve Koramaz Vadisi’ne yönelik bir yürüyüşümüz olacak. Hafta çerçevesinde çok çeşitli etkinlikler düzenledik ve burası da özellikle dünya mimarlık tarihine adını duyurmuş Mimar Sinan’ın doğduğu ev olması ve onun burada büyüyüp sonrasında Osmanlı Cihan Devleti’nde, ülkenin çeşitli yerlerinde devasa eserler bırakan bir mimar olmasını anlatalım istedik” dedi.

Düzenlenen programa Kayseri İl Kültür Müdürü Şükrü Dursun, lise ve üniversite öğrencileri, akademisyenler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...