reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Kültür-Sanat Tokatlı Emekli Astsubay, 44 Yıldır Biriktirdiği Antikaları Zile’de Satışa Sunuyor

Tokatlı Emekli Astsubay, 44 Yıldır Biriktirdiği Antikaları Zile’de Satışa Sunuyor

Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan emekli astsubay Ali Kılınç, 44 yıldır biriktirdiği antika eşyaları tezgâhında sergileyerek satışa sunuyor. Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptıktan sonra emekli olan Kılınç, antika eşya biriktirme tutkusunu emekliliğinde hayata geçirdi.

KAYNAK: İHA

Tokat’ta yaşayan emekli astsubay Ali Kılınç, 44 yıldır biriktirdiği antika eşyaları Zile ilçesinde kurduğu tezgâhta sergileyip satışa sunuyor.

Tokat’ın Zile ilçesinde yaşayan emekli astsubay Ali Kılınç, yıllarca süren meslek hayatının ardından emekli olduktan sonra hobisine yöneldi. Türk Silahlı Kuvvetlerinde çeşitli görevlerde uzun yıllar görev yaptıktan sonra astsubay rütbesiyle emekli olan Kılınç, çocukluğundan beri ilgi duyduğu antika eşya biriktirme tutkusunu geliştirmeye başladı. Kılınç, özellikle şark köşesi eşyalarına olan merakı nedeniyle zamanla birçok kırık ve arızalı antika eşyayı biriktirdi. Ancak evinde yer kalmayınca, eşyaları saklamak için bir dükkân kiralama kararı aldı. Zile ilçe merkezinde bir dükkân tutan Kılınç, 44 yılda topladığı nadide antika parçaları artık satmaya başladı. Cumartesi günleri ilçe merkezindeki parkta tezgâh açarak antikalarını sergileyen Kılınç, kısa sürede antika severlerin uğrak noktası haline geldi.

“1980 yılında biriktirmeye başladım”

Kendi hobisi için şark köşesi malzeme biriktirmeye başladığını söyleyen emekli astsubay Ali Kılınç,

“Bu işe ilk başladığımda aslında bir hevesle başladık. 1980’li yıllarda kendi hobime yönelik şark köşesi malzemesi biriktirmeye başladım. Ondan sonra da bir baktık ki antikacı oluvermişiz. Bu sefer almaya ve satmaya başladık. Öyle olunca da elimizde mal çoğaldı ve bir dükkân açtık. Cumartesi günleri Zile’de antika pazarı tezgâhı açıyorum. O da bayağı şenlikli oluyor. Orada da yeni ve güzel, daha önceden görmediğimiz bilhassa bölgemize has eserler geliyor. Kilim, halı, saat, bakır ve cam objeler, evlerde kullanılmış mutfak malzemeleri veya döşeme malzemeleri geliyor”

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...