4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen açılış programı, Atatürk Kongre Müzesi etkinlik alanında gerçekleştirildi. Programa Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Enver Meralli, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda, Vali Yılmaz Şimşek bir konuşma yaparak, hafta boyunca konserlerden halk danslarına, sergilerden kültürel etkinliklere kadar birçok etkinlikle Sivas Kongresi’nin tarihsel öneminin yaşatılacağını belirtti.
Vali Şimşek,
“Her bir program, Sivas’ın milletimizin bağımsızlık mücadelesindeki kritik rolünü ve milletimizin azmini gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.”
dedi.
Programda ayrıca geleneksel âşıklık sanatının ustaları da sahne alarak, kendine has müzikleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Âşıkların seslendirdiği türküler ve hikayeler, tarihî günün anlam ve önemini derinleştirdi.
Etkinlikler hafta boyunca devam edecek ve Sivas Kongresi’nin milli mücadele tarihindeki yeri çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.

