Elim bir trafik kazası geçirmesine rağmen hayallerinden vazgeçmeyen Kangallı şair Oğuzhan Yabancı, ilk şiir kitabı "Yağmurlar Yağarken" ile okurlarıyla buluştu. Gazetemizi ziyaret ederek kitabını hediye eden Yabancı, yaşadığı zorlu sürece rağmen hayata sımsıkı tutunduğunu ve duygularını şiirleriyle ifade ettiğini belirtti.
Şair Oğuzhan Yabancı'nın "Yağmurlar Yağarken" kitabının arka kapağında yer alan ifadeler, onun azim dolu hikayesini gözler önüne seriyor:
"Allah'ın insana verdiği en güzel duygulardan biri de hayaldir. İnsanlar hayallerinin peşinden koşarlar, çalışıp çabalarlar. Bazıları hayallerine büyük ölçüde kavuşurken, bazıları da kıyısından köşesinden yakalar. Bazıları ise hayal kırıklığına uğrar, hayata küser, ümitlerini yitirir."
"Şairimiz de güzel hayaller kurmuş, hayalinin peşinde gayret göstermiş, çalışmış, çabalamış, tam hayalini yakalayacakken, hiç beklemediği bir anda trafik kazası geçirmiş. Kendisi 'ölümden dönüp adeta yeni bir hayat kazansa da' hayalleri o kazada ölmüş. Fakat şairimiz, gençlik 'hayalleri öldü' diye hayata küsmemiş, sabır ve teslimiyetle hayata tutunmuş, yeni hayaller peşinde koşmuş. İşte bu kitap onun hayata tutunuşunun bir belgesi ve 'gerçekleşen bir hayalidir.'"
Oğuzhan Yabancı'nın hayata küsmeyerek hayallerini gerçekleştirme azmini her zaman destekliyor, yolunun açık olmasını diliyoruz. Bu özel eser, yaşadığı zorluklara rağmen umudunu yitirmeyenlerin ilham kaynağı olacak.


