Sivas’ın kültürel hafızasında önemli bir yere sahip olan Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesi’nde, değerlendirme toplantısı düzenlendi. Vali Yılmaz Şimşek’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya ilgili kurum müdürlerinin yanı sıra İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Şarkışla, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü İbrahim Gül ve İstanbul Yazma Eserler Kütüphanesi Bölge Müdürü Salih Şahin katıldı.
Toplantıda, Sivas’ta bulunan yazma eserlerin korunması, dijitalleştirilmesi ve daha geniş kitlelere ulaştırılması konuları ele alındı. Katılımcılar, kültürel mirasın yaşatılması adına kurumlar arası iş birliğinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.
Vali Şimşek, toplantıda yaptığı konuşmada, Ziyabey Yazma Eserler Kütüphanesi’nin sadece Sivas için değil, tüm Türkiye için önemli bir kültürel değer olduğunu belirtti.
