YRP'de Bir İstifa Daha: Selendi Belediye Başkanı Murat Daban Parti Değiştirdi
Manisa'nın Selendi ilçesinde, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Yeniden Refah Partisi (YRP) bünyesinde Belediye Başkanlığı'na seçilen Murat Daban, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Daban, yaptığı yazılı açıklamada, halkına daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir yol haritası belirlediğini ve bu kararı hemşehrilerinin görüşlerini de dikkate alarak aldığını belirtti.
Açıklamasında, Selendi halkına teşekkür eden Daban, kendisine duyulan güvenin ve sevginin çok değerli olduğunu vurguladı. Ayrıca, “Bugüne kadar bizlere kucak açan, sevgisini esirgemeyen halkımız için en doğru zeminde, hizmet ve çalışmalarımızı yapma gerekliliği hasıl olmuştur” diyerek, halkına olan bağlılığını bir kez daha dile getirdi.
Başkan Daban, partisiyle olan yollarını ayırma kararını almak zorunda kaldığını belirterek, bu kararın titizlikle değerlendirildiğini ve Selendi'nin daha iyi hizmetlere ulaşabilmesi adına gerekli adımların atılması gerektiğine inandığını ifade etti. Bu yeni dönemde, daha verimli bir çalışma süreci için kendisine destek veren ve görüş belirten vatandaşlarına teşekkür eden Daban, halkın menfaatlerini gözeterek yoluna devam edeceğini söyledi.
Murat Daban’ın YRP'den istifası, Selendi'de oldukça dikkat çekici bir gelişme olarak gündeme geldi. Seçim sürecinden sonra partisiyle bu şekilde bir ayrılık yaşayan Daban, siyasi hayatındaki yönünü değiştirme kararı almış oldu. Başkan Daban, gelecekteki siyasi hedefleri doğrultusunda daha geniş bir kitleye hitap edebilmek amacıyla bu adımı atma gerekliliğini hissettiğini belirtti.