reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem YIKIM KARARINA KOOPERATİFTEN TEPKİ!

YIKIM KARARINA KOOPERATİFTEN TEPKİ!

Belediyenin hobi bahçeleri hakkında verdiği yıkım kararının kooperatifin tepkisine neden oldu.

Ekolojik dengenin bozulmadığı, doğaya zarar verilmediği bir alanda yıkım kararını eleştiren kooperatif, “Biz rantçı, fırsatçı ya da talancı değiliz” dedi

İşhan Köyü’nün 5 kilometre ilerisinde 40 dönümlük arazide Sivas Birlik ve Dayanışma Gayrimenkul İşletme Kooperatifi tarafından organik tarım ürünler yetiştirmek amacıyla bahçeler düzenlenmişti. Sivas Belediyesi tarafından kaçak olarak tespiti yapılan ve 22 Eylül tarihine kadar süre verilen bu alan hakkında gazetemize açıklamada bulunan Sivas Birlik Ve Dayanışma Gayrimenkul İşletme Kooperatifi üyeleri, “Bizler Yeşil Vadi Doğal Yaşam Köyü diye isim verdiğimiz bu arazide organik tarım ürünler yetiştirmek adına bahçeler oluşturduk. Bunların içerisinde de ekolojik dengeyi bozmayacak ve doğaya zarar vermeyecek şekilde ihtiyaç gereği ahşap yapılar yaptık, özellikle altını çizmek istiyorum 3. Sınıf tarım arazimiz bulunmaktadır” dedi.

Hükümetten bu bahçelerle ile ilgili bir düzenleme beklerken Sivas Belediyesi’nin yıkım kararı almasını eleştiren kooperatif üyeleri, “Bizler burada beton yapılar yaparak doğayı taşlaştırmadık, tam tersi bizler burada 3. Sınıf tarım arazisi olmasına rağmen topraklar taşıyarak toprağı işleyerek kendi tarımımızı kendimiz yaptık, emek verdik çocuklarımıza organik besinler yedirdik, çocuklarımızın yani geleceğimizin taş binalardan dışarı çıkmasını sağladık, bağımlı oldukları telefon ve tabletlerden uzaklaşmasını sağladık, bizler burada herkesin özlem duyduğu bir köy kültürü, bir mahalle kültürü oluşturduk. Sadece bizler de değil eşimiz dostumuz akrabamız dolaylı yoldan binlerce insan burada ki nimetlerden faydalandı. İleriki zamanlarda ortak sera alanları kurup yetiştirdiğimiz ürünleri kooperatif olarak diğer insanlara da ulaştırmayı hem ekonomiye hem de insan sağlığına katkı sağlamayı düşünüyoruz.

Bu süreçte insanların böyle şeylere ne kadar ihtiyacı olduğunu daha iyi anladık. Bundan daha öte bir kamu yararı olabilir mi? Bizler rantçı, fırsatçı, ya da talancı değiliz ki, bizler hayatında ne karakol ne de mahkeme yüzü görmüş insanlarız. Kimimiz öğretmen, kimimiz memur, kimimizse mühendis. Böylesine kritik bir dönemde yapılacak yıkımların ne bize ne de devletimize bir faydası olmayacaktır. Yıkım olacak geriye gözyaşı ve harabeye dönmüş bir yer kalacak” şeklinde konuştular.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...