reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Yerköy Yüksek Hızlı Tren İstasyonu Hizmete Açıldı: Yozgat’ta Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor

Yerköy Yüksek Hızlı Tren İstasyonu Hizmete Açıldı: Yozgat’ta Ulaşımda Yeni Dönem Başlıyor

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan ve ulaşımda Anadolu’ya hız ve konfor sağlayan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının yolcu halkası her geçen gün genişliyor. Bu genişlemenin en yeni ayağı olarak Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın önemli duraklarından biri olan Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki Yerköy YHT İstasyonu, bugün itibariyle vatandaşların hizmetine açıldı.

KAYNAK: İHA

Türkiye’nin mega projeleri arasında yer alan ve ulaşımda Anadolu’ya hız ve konfor sağlayan Yüksek Hızlı Tren hattının yolcu halkası her geçen gün genişliyor.

Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının en önemli halkası olan ve Yozgat ile Kırıkkale arasında bulunan 110 bin yolcu kapasiteli Yerköy YHT İstasyonu bugün itibariyle vatandaşların hizmetine açıldı. 800 metrekare alan üzerinde yapılan istasyon binası, 2 peron, 100 araç ve 5 otobüs park yeri bulunan modern istasyon ile Yerköy halkı hızlı trenine kavuştu. İlk tren bugün Yerköy İstasyonu’nda yolcu indirip, almaya başladı. Yerköy YHT İstasyonunu da hizmete girmeye başlamasıyla Yozgat’taki istasyonların tamamı hizmete açılmış oldu.

Yolcularına bugünden itibaren hizmete veren Yerköy YHT İstasyonunun resmi açılışı ise ilerleyen günlerde gerçekleştirilecek.

"Yerköy için iyi bir hizmet"

Yerköy YHT istasyonuna iniş yapan yolculardan Yusuf Yılmaz, yolculuğun çok konforlu geçtiğini söyleyerek,

“Yerköy için iyi bir hizmet. Hızlı tren Yerköy’e devreye alınınca ilk seyahatimi yapmak istedim, planımı ona göre ayarladım. Bundan sonra her ay düzenli olarak gelip gideceğim”

dedi.

"Yolculukta çok güzeldi, rahattı, tren saatinde de geldi"

Yolculardan Zeynep Sancak ise ilk defa hızlı trene bindiğini belirterek,

“Yerköy ilçemizde de bugün itibariyle hızlı tren garı hizmete girdi, devletimize teşekkür ediyoruz. Hem ilçemize hem ülkemiz için iyi oldu. Yolculukta çok güzeldi, rahattı, tren saatinde de geldi. Hiçbir aksaklık olmadan ilçemize geldik”

şeklinde konuştu.

YHT görevlisi Burcu Bahadır da,

“Ankara’dan görevlendirme olarak Yerköy ilçesine geldim. Bugün seyahatimiz gerçekleşti hem yolcularımızı getirdik hem de benim yeni görev yerimdi. Yerköy halkımıza da yeni gar hayırlı olsun, inşallah bizimle seyahatlerine devam ederler”

ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...