Yeniden Refah Partisi Kırşehir teşkilatında son günlerde yaşanan gelişmeler, parti içi dengeleri sarsacak nitelikte. Kırşehir İl Başkanı Bülent Er'in görevinden ayrılmasının ardından, partide başlayan istifa dalgası hızla ilçe teşkilatlarına da yayıldı. Mucur, Kaman ve Boztepe ilçelerinde görev yapan ilçe başkanları, beraberlerinde birçok yönetici ve üye ile birlikte partiden istifa ettiklerini açıkladı.
İl Başkanlığı’ndaki istifanın ardından başlayan süreçte, Mucur ilçesinde 17 kişi, Kaman ilçesinde 14 kişi ve Boztepe ilçesinde 7 kişi Yeniden Refah Partisi’nden ayrıldıklarını beyan etti. İlçe başkanları da bu istifaların başını çekerek görevlerinden ve parti üyeliğinden çekildiklerini dile getirdi.
İstifa edenler arasında ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı mahalle temsilcileri ve partide aktif olarak görev yapan isimler yer aldı. Böylece sadece il merkezi değil, üç önemli ilçe teşkilatında da önemli ölçüde bir kan kaybı yaşanmış oldu. Gelen bilgilere göre Kırşehir genelinde partiden ayrılan kişi sayısı toplamda 113’e ulaştı.
İstifaların ardından Yeniden Refah Partisi cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, istifalar kamuoyuna eski İl Başkanı Bülent Er tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Er, yaptığı paylaşımlarda parti içindeki yönetim anlayışına yönelik eleştirilerde bulunarak, yaşanan sürecin bir tepki hareketi olduğunu ima etti.
Parti tabanında ve teşkilatlar arasında yankı uyandıran bu gelişmelerin, önümüzdeki dönemde Kırşehir siyasetinde yeni yapılanmaları da beraberinde getirebileceği belirtiliyor. Özellikle yerel seçim süreci sonrasında artan memnuniyetsizliklerin, teşkilat içinde bir süredir dillendirildiği ve istifaların bu birikimin sonucu olduğu iddia ediliyor.
Yaşanan istifa dalgası, hem Yeniden Refah Partisi'nin yerel gücünü hem de ildeki siyasi denklemleri önemli ölçüde etkileyebilir. Parti yönetiminin bu gelişmelere nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.