reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem Yasak var uyan yok!

Yasak var uyan yok!

Erzincan şehir merkezinde bulunan Atatürk Parkında yasak olmasına rağmen özellikle hafta sonları ve akşam saatlerinde çok sayıda kişinin mangal ve semaver yakıp geriye çevre kirliliği bırakmalarına tepkiler büyüyor.

KAYNAK: İHA

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte Atatürk Parkı mangal keyfi yapmak isteyenlerin mekânı haline dönüşürken bu durumdan rahatsız olan mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş ise durumu yetkili mercilere şikâyette bulunuyor.

Şikâyetlere ve yasak olmasına rağmen aynı manzaranın devam ettiğini ifade eden vatandaşlardan Aynur Demirci, “Çok defa insanlar bu durumu şikâyet etti. Parkın tam etrafında evler var. Rahatsız olmamak mümkün değil. Atatürk Parkında ‘mangal ve semaver yapmak yasaktır’ tabelalarına sıkça rastlıyorum.

Ancak bu yasağa uyulduğunu da, uymayanlar hakkında yaptırım tatbik edildiğine de henüz hiç rastlamış değilim. Bu durum çevre kirliliğinin yanı sıra spor yapan, dinlenen ve oyun oynayan yetişkinler ve çocuklar açısından büyük bir rahatsızlık sebebi” dedi.

Öte yandan Atatürk Parkında mangal keyfi geçtiğimiz yılda gündeme gelmiş vatandaşlar şikayette bulunmuştu. Yapılan şikâyetlere yönelik Erzincan Belediyesince şu cevabın verildiği kaydedildi: “Belediye kanunun ilgili maddelerinde Atatürk Parkında mangal ve semaver yakmak yasaktır.

Ancak ilimizde şehir merkezine yakın mesire alanının bulunmamasından kaynaklı olarak bu alanda gerçekleştirdiğimiz denetimlere ve uyguladığımız cezai işlemlere rağmen sorun çözüme kavuşmamıştır.

Bu durumun önüne geçmek amacıyla Belediye Başkanlığımız tarafından Esentepe bölgesinde yeni bir piknik alanı oluşturularak hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Piknik alanının hizmete açılmasının akabinde hemşehrilerimiz bu alana yönlendirilerek ve sorun ortadan kaldırılacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...