Valilik açıkladı! Manisa'da saldırıda yaralanan öğrencilerin son durumu belli oldu
Manisa Valiliği, hafif yaralı 6 öğrencinin bugün taburcu edilmesinin planlandığını, yoğun bakımda tedavi gören 3 öğrencinin ise bilinçlerinin açık olduğunu bildirdi.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, saldırının ardından yaralanan öğrencilerin sağlık durumlarının yakından takip edildiği belirtildi.
Açıklamada, Turgutlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören 6 öğrencinin durumunun iyi olduğu ve bugün taburcu edilmelerinin planlandığı ifade edildi. Manisa merkezde tedavileri devam eden 3 öğrencinin ise bilinçlerinin açık olduğu ve yoğun bakım ünitelerindeki tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.
11 ÖĞRENCİ YARALANMIŞTI
Olay, dün saat 08.00 sıralarında Turgutlu İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. Av tüfeğiyle açılan ateş sonucu 11 öğrenci tüfek saçmalarının isabet etmesiyle yaralandı.
Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iki savcı görevlendirildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 9. sınıf öğrencisi H.O. gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma kapsamında saldırganın anne, baba ve dedesinin de gözaltına alındığı bildirildi. Saldırıda kullanılan av tüfeğinin anneannenin üzerine kayıtlı olduğu ve dedenin evinde bulunduğu öğrenildi.
Soruşturma sürerken, yaralı öğrencilerin sağlık durumları da yakından takip ediliyor.