Vali Zübeyir KEMELEK, Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğü tarafından Kangal İlçesi Havuz Beldesinde yapımı tamamlanan Üçöz Göleti Ağaçlandırma ve Rekreasyon İşi açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Kangal Kaymakamı Savaş KONAK, Kangal Belediye Başkanı Mehmet ÖZTÜRK, Havuz Beldesi Belediye Başkanı Ebubekir EMEK, Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim DAĞLIOĞLU ve birçok dirae amiri ile yöre halkı yer aldı.
Vali Zübeyir KEMELEK programda yaptığı konuşmada: Üçöz Göletiyle birlikte 10.000 dönüm arazinin sulanması hedeflenmiş ve bu göletin bitimiyle birlikte de sulama sistemleri devreye sokulmuştur. Sivas açısından ne kadar çok arazi sulanabilirse bu çok ehemmiyet arz etmekte, Sivas İç Anadolunun kurak bölgelerinden birisi; ancak bu son zamanlarda yapılan gölet ve barajlarla Sivasın yılda almış olduğu nem oranı sürekli artmaktadır. Öyle zannediyorum ki çok yakın gelecekte hem gölet ve barajların çoğalmasıyla hem de yılda 7 milyona yakın fidan dikilmek suretiyle bu bölgenin iklimi önemli ölçüde daha iyi hale gelecektir. dedi.
Devlet Su İşleri (DSİ) bir özelliği var gittiği yeri ihya ediyor. Önce baraj, gölet ve sulama sistemiyle halkın, çiftçilerin gelir durumların da önemli artışlar görülüyor; ama bununla da kalmıyorlar. Şantiyelerin olduğu yerleri de ihya ediyorlar. İşte burada şu anda içinde bulunduğumuz toplamda 25 dönüm olup; 15 dönümü ağaçlandırmak suretiyle, 10 dönümünü de rekreasyon dediğimiz şekilde düzenlemek suretiyle güzel bir piknik alanı düzenlemişler. Bunun gölgesinde gölgelenen insanların, bu ağaçların dalına konacak kuşların bu hizmetten faydalanacağını inanıyorum. Gerçekten güzel bir mekân olmuş, sahip çıkarsak, korursak çok güzel bir piknik alanı olmuş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. dedi.
Vali Zübeyir KEMELEKin konuşmasının ardından Devlet Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürü Halil İbrahim DAĞLIOĞLU, Kangal İlçesi Havuz Beldesi Belediye Başkanı Ebubekir EMEK de birer konuşma yaptılar. Konuşmaların sonunda kurdela kesilerek açılış gerçekleşti.
Vali Zübeyir KEMELEK ve beraberindekiler açılışın ardından Havuz Belediyesini ziyaret etti. Başkan Ebubekir EMEKten belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Kangal Kaymakamlığı Köpek Yetiştirme Çiftliğinde incelemelerde bulunan Vali KEMELEK, ilçe merkezine gelerek yaşlılara ücretsiz çay ikramının yapıldığı Kangal Meydanındaki Necmettin ERBAKAN Kültür Parkı nı da gezdi. Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ise ilçede yapılan belediye çalışmaları hakkında Vali Kemeleke kısa bilgiler verdi.
Son olarak Kangal Kaymakamı Savaş KONAKı makamında ziyaret eden Vali KEMELEK, Kaymakam KONAKtan İlçede yapılan çalışmalar hakkında brifing aldıktan sonra il merkezine döndü.