reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem un fabrikası faaliyete geçiyor

un fabrikası faaliyete geçiyor

Kaba inşaat bölümü yıllar önce yapılan Mustafa Koçköprü’ye ait Un Fabrikasının montaj işlemi tamamlanmak üzere

İnşaat kısmına yaklaşık 15 yıl önce başlanıp bitirilen ancak çeşitli teknik ve mali sebepler sonucu bugüne kadar bekleyen Kangal’ın ilk büyük un fabrikası faaliyete geçmek için artık gün sayıyor. Makina montaj işlemlerinin devam ettiği fabrika sezonda buğday alımlarına başlayarak bu yıl içinde un üretimine geçemyi planlıyor.

Uzun yıllar değirmencilik yapan, ancak son yıllarda çiftçiliğe yoğunlaşan Mustafa Koçköprü, hayalindeki fabrikayı kurmuş olmanın mutluluğunu yaşıyor. Duygu ve düşüncelerini gazetemize ifade eden Koçköprü, şunları söyledi.

“Cenabı Hak nasip etti yıllar önce başlattığımız çalışmanın sonuna geldik. Şu an için un fabrikamızın montaj işlemleri devam ediyor. Kısa süre sonra ustalaramız bu işlemleri tamamlayıp denemeleri yapacak ve yıl sonuna kalmadan un üretimine başlamış olacağız. En az 8-10 kişinin istihdam edileceği fabrikamız günlük 90 ton üretim kapasitesine sahip. Unumuzun kalitesi bakımından çok iddialı olduğumuzu şimdiden söyleyebilirim. Üreteceğimiz un sadece bu yörede değil tüm Türkiye’de aranılan bir marka olacak. Bunu neden bu kadar iddialı söylüyorum; çünkü herşeyden önce dünyanın en özlü ve kaliteli buğdayı ilçemizde yetişiyor ve biz bunu en son teknolojik imkanlarla fabrikamızda en kaliteli un haline getireceğiz.

Bu manada buğday alımlarına hasat döneminde başlamış olacağız. İlk etapta buğday verip un isteyen müşterilerimize elbette öncelik tanıyacağız. Kapılarının dibinde un fabrikası dururken çiftçilerimizin sağa-sola giderek perişan olmasına artık gerek kalmayacak. Ürettiğimiz una pazar bulma konusunda herhangi bir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum çünkü kalite kendini zaten sattıracaktır. Bununla birliktr büyük ekmek ve makarna fabrikalarıyla da irtibat çalışmalarımız devam ediyor.”

Koçköprü un fabrikasının sahiplerine ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor bu tür üretime yönelik faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...