Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
7°
sivas360 Gündem Tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun ifadesi ortaya çıktı: Farkında bile değilim

Tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun ifadesi ortaya çıktı: Farkında bile değilim

“Hakemler dosyası” soruşturması kapsamında tutuklanan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun hakimlikte verdiği savunma ortaya çıktı.

“Hakemler dosyası” soruşturması kapsamında tutuklanan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun hakimlikte verdiği savunma ortaya çıktı.

MUHABİR: Haber Merkezi
Tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun ifadesi ortaya çıktı: Farkında bile değilim

Tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun ifadesi ortaya çıktı: Farkında bile değilim

 Gündoğdu, telefonunda bulunan ses kaydından haberdar olmadığını belirterek suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İki şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Gündoğdu'nun Savunması Ortaya Çıktı

Hakimlikte savunma yapan Ferhat Gündoğdu, hakkındaki suçlamayı anladığını ve kollukta verdiği ifadeyi aynen tekrar ettiğini belirtti.

Telefonunda bulunan ses kaydından haberdar olmadığını ifade eden Gündoğdu, kaydın kendisine gösterildiğinde de hatırlamadığını söyledi.

Gündoğdu savunmasında, “Ben o kaydın telefonumda olduğunun farkında bile değilim, bana gösterildiğinde hatırlamadım. Bu yüzden cevap da veremedim. Böyle bir kaydın kötü niyetle olmadığını düşünüyorum. Twitter’a düştükten sonra ben de öğrendim. Suçsuzum, serbest bırakılmamı talep ederim.” ifadelerini kullandı.

Hakimlik Kararında Dikkat Çeken Değerlendirme

Tutuklama kararında, Ferhat Gündoğdu ve MHK üyesi Yunus Yıldırım hakkında tutuklama tedbirinin uygulanabilmesi için yeterli kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delil ve olguların bulunduğu belirtildi.

Kararda, dosyada yer alan deliller kapsamında şüphelilerin hakem atamalarında kişisel gelişim ve liyakat esasını gözetmek yerine hakemlere ilişkin bazı kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kaydettikleri ve bu verilerin hakem atamalarında kullanıldığı değerlendirmesine yer verildi.

Hakimlik ayrıca, söz konusu verilerin kullanılmasının bazı hakemlerin kamu görevi yapmasının önüne geçtiği kanaatine vardı.

Soruşturmanın Kapsamı

Soruşturmanın; hakem sınavı kağıtlarında şaibe bulunduğu iddiaları, hakem klasmanları ve atamalarında usulsüzlük yapıldığı yönündeki iddialar ile hakemlere yönelik baskı ve mobbing iddiaları kapsamında yürütüldüğü belirtiliyor.

Soruşturma kapsamında şüpheliler ile hakemler arasındaki WhatsApp yazışmalarının da incelemeye alındığı öğrenildi.

MHK'de Görev Tartışması

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nun mevcut yönetiminde MHK nedeniyle yeni bir tartışma yaşanıyor.

MHK'nin diğer 8 kurul üyesinden peşin istifa dilekçesi alındığı, ancak Ferhat Gündoğdu'nun böyle bir taahhütte bulunmadığı ortaya çıktı. TFF Ana Statüsü'nün 43. maddesi uyarınca kurul üyelerinin istifa etmedikçe görevden alınamaması nedeniyle federasyonun hukuki açıdan nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

Gündoğdu ve kurulunun bundan sonraki süreçte görevine devam edip etmeyeceği tartışılırken, MHK başkanlığı için farklı isimler de spor kamuoyunda gündeme gelmeye başladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız