reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Türkiye Değişim Hareketi Kangal’da Yapılanıyor

Türkiye Değişim Hareketi Kangal’da Yapılanıyor

Türkiye Değişim Hareketi çalışmalarına hız verdi. Türkiye genelinde temsilcilikler tespit eden TDH bu kapsamda Sivas ve ilçelerdeki teşkilatlanma çalışmalarını hızlandırdı.

Türkiye Değişim Hareketi Kangal’da Yapılanıyor

Önceki gün gazetemizi ziyaret eden Türkiye Değişim Hareketi Bölge Sorumlusu Selçuk Çapar, teşkilatlanma çalışmaları hakkında gazetemize bilgi verdi.

Bir süre önce CHP den istifa eden çok sayıda ismin de TDH ile birlikte hareket ettiği dikkat çekti. Ziyarette Çapar ile birlikte Sivas İl Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Bulut(Eski DSP İl Başkanı), Fikret Temel, müstakbel ilçe yönetiminden Kadir Erşahin (Eski CHP İlçe Yön. Kur. Üyesi), Efkan Erdoğan(Eski CHP Belediye Başkan Adayı), Demir Yaman (Eski CHP li), Özgür Yılmaz hazır bulundu.

TDH nin yaklaşık beş yıldır hazırlıklarının devam ettiğini belirten çapar, şu anda bile 750.000 üyesi olan bir gençlik hareketine dönüştüğünü, TDH nin Türkiye nin en uzman ekibi tarafından hazırlanan, dünyanın en demokratik tüzüğüne sahip bir parti olacağını iddia etti.

NE SAĞCIYIZ NE SOLCU

Hareketin iç anadolu bölge sorumlusu Selçuk Çapar TDH hareketti hakkında şunları söyledi. "Biz sol bir parti kurmuyoruz, sağ parti de kurmuyoruz. Bir merkezde sosyal demokrat bir parti kuruyoruz. 21. Yüzyılın sosyal demokrasisini Türkiye ile tanıştıracağız. Bizim kesinlikle ötekimiz olmayacak. Halkımızın hepsini kucaklayacağız. Doğulu da batılı da, başı açık ve başı kapalı da, alevisi-sünnisi, kürdü-çerkezi hepsi bizim insanımız. Biz dini siyasete alet etmeyeceğiz. Biz Atatürk ü asla siyasette kullanmayacağız ve istismar etmeyeceğiz.

Bizim partimiz de liderlik ve genel merkez sultası olmayacak. Genel başkan iki dönem üst üste girdiği seçimde iktidar veya iktidarın büyük ortağı olamazsa takip eden kurultayda aday olamayacak.

Bizim partimizde gençlerimizin, kadınlarımızın önü açık olacak. Her kademede %30 kadın kotası olacak. Yeterli sayıda kadını bulamayan ilçe başkanımız kadınların yerine erkek oturtamayacak. Buluncaya kadar o koltuklar boş kalacak. Milletvekillerimiz genel merkezden değil, il ve ilçe teşkilatlarımızın üyeleri tarafından belirlenecek. İl inde oturmayan hiç kimse o ilden Milletvekili seçilemeyecek. Seçilen vekilde evini Ankara ya taşımayacaktır. Her vekil sadece haftada iki gün Ankara ya gelip parlamento çalışmalarına katılacak. Geri kalan günlerde kendi ilindeki halkına hizmet edecektir.

İktidara geldiğimiz ilk yapacağımız iş ise seçim ve siyasi partiler kanununu değiştirmek olacaktır. Dar bölge tercihli sistem getirilerek vekillerini halkın seçmesi sağlanacaktır. Her gittiğimiz yerde çok büyük ilgi ve alaka görüyoruz, genel başikanımızın adını duyan her vatandaşımızın gözlerinin içi gülüyor. Çok sayıda Belediye Başkanı da Partimize katılmak için tabelamızın asılmasını bekliyor." Dedi.

Çapar Kangal da teşkilatlanma adına önemli bir mesafe kat ettiklerini, yakın bir zamanda ilçe yönetimini açıklayacaklarını söyledi.

Gazetemizi ziyaret ettikten sonra yağmura aldırış etmeden esnaf ziyaretine başlayan çapar ve etrafındakiler, esnaflarla renkli diyaloglar yaşadı. TDH Bölge sorumlusu Selçuk Çapar en renkli diyalogu CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Kadir Şen ile yaşadı. Şen "Nasıl bir çalışma içerisinde olduğunuzu basından ve internetten takip ediyorum. CHP den boşuna oy beklemeyin, siz soldan oy alamazsınız ayrıca şuan ki iktidara destek veren Fetullah hocanın şimdi de sizi destekleyeceğini duyuyoruz. Bunun belgeli de internette mevcut, istiyorsanız bulup çıkartabilirim. Sizin zihniyetiniz de şuan iktidarda bulunan partiden pek farkı değil" dedi. Çapar ise konuya "Biz şu veya bu partinin devamı değiliz. Biz tüm partilerden oy alacağız ve herkesi kucaklayacağız. Fettullah Hoca konusuna gelince internette dolaşan binlerce laf var. Bunlarının hangisine inanacağız. Böyle bir şeyin olması mümkün değil, biz hiç kimsenin arkasına sığınmıyoruz. Zaten halkımız bize elinden gelen desteği veriyor" dedi.

Daha sonra Kuyumcu Servet ve Manav Savaş ın işyerlerini ziyaret eden Çapar ve beraberindekiler oldukça sıcak karşılandı. Servet Taşlık ziyaretçilere fiyatlarının son dönemde artmasından olsa gerek Altın ikramında bulunmasa da, Savaş Eskici Çapar ve beraberindekilere Muz ikram etmeyi ihmal etmedi.

Çay ocaklarına ve birkaç esnafa daha uğrayan Çapar ve arkadaşları Ulaş a gitmek üzere ilçemizden ayrıldılar.

Türkiye değişim hareketi Kangal da yapılanmaya başlarken Partileşme sürecinde ilçe başkanı olarak Hasan Oflaz ın adı öne çıkıyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...