reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15
sivas360 Gündem TÜBİTAK’a Demir Export damgası

TÜBİTAK’a Demir Export damgası

TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında gerçekleşen 1.654 başvuru arasında, özel sektörde desteklenen tek proje Demir Export ekibi tarafından geliştirilen çalışma oldu.

MUHABİR: Haber Merkezi

TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında gerçekleşen 1.654 başvuru arasında, özel sektörde desteklenen tek proje Demir Export ekibi tarafından geliştirilen ‘Flotasyon Devrelerinde Yapay Zeka Destekli Köpük Analiz Algoritmasının Geliştirilmesi Ve Tesis Ölçekli Uygulanması’ isimli çalışma oldu.

Madencilikte dijitalleşme ve kaynakları verimli kullanma odağında çalışmalarını sürdüren Demir Export, ARGE çalışmalarının merkezine bunlarla beraber yapay zekâ uygulamalarını alıyor ve projelerini bu eksen etrafında geliştiriyor.

Bundan hareketle, uzun soluklu bir çalışmanın sonunda, bütünüyle Demir Export Proje ve ARGE ekipleri tarafından geliştirilen ‘Flotasyon Devrelerinde Yapay Zeka Destekli Köpük Analiz Algoritmasının Geliştirilmesi ve Tesis Ölçekli Uygulanması’ isimli proje önerisi hazırlandı ve TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında değerlendirilmek üzere sunuldu. Yapılan değerlendirmeler sonunda proje kabul edilerek çalışmanın TÜBİTAK’ın ‘Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’ kapsamında hayata geçmesine karar verildi.

Çıktı ve etki odaklı süreç yönetimi etrafında değerlendirilen projenin danışmanlığını Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği Öğretim Üyelerinden Dr. E. Caner Orhan, yürütücülüğünü Dr. Ahad Harzanak (Demir Export), araştırmacılığını ise Haydar Çınar (Demir Export) ve Dr. Özgür Özcan (Hacettepe Üniversitesi) gerçekleştirecek.

BÜTÇESİ 540 BİN LİRA

Desteklenen bu proje, 540 bin Türk Lirası bütçeye sahip olup çalışma kapsamında bir doktora ve bir yüksek lisans öğrencisi olacak şekilde iki kişilik bursiyer kadrosu bulunmaktadır.

TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında özel sektöre ait desteklenen tek proje niteliğindeki çalışma madencilikte dijitalleşmeye yönelik öncü proje konumunda yerini almakta. /Mehmet Tırpan/

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...