reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Tomarza'da Hububat Hasadı Başladı: TMO Alımlara Start Verdi

Tomarza'da Hububat Hasadı Başladı: TMO Alımlara Start Verdi

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde 2025 yılı hububat hasadının başlamasıyla birlikte, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) da alım noktalarını açtı. Bu önemli gelişmeyle birlikte çiftçiler, ürünlerini TMO'ya teslim etmeye başladı.

KAYNAK: İHA

Kayseri’nin Tomarza da 2025 yılı hububat hasadının başlaması ile birlikte İlçede bulunan Toprak Mahsuller Ofisi da (TMO) hububat alımına başladı.

TMO’nun açılması birlikte Tomarza Ziraat Odası Başkanı Sami Nalbant ve Tomarza İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Güloğlu ile birlikte TMO ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında yetkiler ile yapılan görüşmelerde protein değerine göre buğday 12,25 TL ile 13,50 TL, arpa ise 11,00 TL ile 11,10 TL arasında alım yapılırken, ödemelerin ise 1 aylık süreç içerisinde yapılacağı bilgisi verildi.

Ziraat Odası Başkanı Nalbant yaptığı açıklamasında,

"Tomarza TMO bu gün itibari ile açılarak hububat alımına başlanmıştır. Çiftçilerimiz randevu alarak ürünlerini TMO’ya teslim edebilirler. Bununla beraber Lisanslı Depolarda alım yapmaktadır. Lisanlı depolarda ise yüzde 2’lik stopaj alınmamaktadır. Çiftçilerimiz ürünlerini istedikleri yere verebilirler diyerek 2025 yılı hasat döneminin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun"

dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...