reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem TKDK Sivas İl Koordinatörlüğünden Kangal Belediyesine Ziyaret

TKDK Sivas İl Koordinatörlüğünden Kangal Belediyesine Ziyaret

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Sivas İl Koordinatör V. Halis ÖZTÜRK Kangal Belediye Başkanı Sayın Mehmet ÖZTÜRK’ ü makamında ziyaret etti.

24.02.2015 tarihinde Kangal Belediyesinde Gerçekleşen Ziyarette İl Koordinatörü ÖZTÜRK ; 2011-2014 yılındaki kurum uygulamalarından ve şimdiye kadar Kangal’da yapılan yatırımlar hakkında Belediye Başkanına bilgi verdi. Öztürk Sivas İl Koordinatörlüğünün 2020 yılı hedeflerini Başkana aktardı. İl Koordinatör V. ÖZTÜRK 2015 yılı sonunda uygulanmaya başlanacak olan IPARD 2 Programı ile Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Desteklerinden Sivas ve tüm ilçelerin maksimum düzeyde faydalanması için çalıştıklarını belirterek şunları söyledi. “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hibe destekleri ile şuan uygulanmakta olan IPARD Programına yeni tedbirlerin eklenip hibe oranları arttırılacak. IPARD 2 programı 2015 yılı sonunda uygulanmaya başlayacak IPARD 2 Programı ile farklı sektörlerde farklı oranlarda farklı destekler sağlanacak. IPARD 1 programı kapsamında Et ve Süt Üreten Tarımsal İşletmeler Kırsal turizm, Kültür balıkçılığı, Et ve Süt İşleme, Arıcılık,Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Yenilenebilir enerji sistemleri, Meyve ve Sebzelerin Depolanması için Soğuk hava depolarının kurulması,Su ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması , Kesimhaneler, Mandıralar ve Kırsal alanlarda Küp peyniri Madımak, Kenger Sakızı, Sivas Köftesi gibi yerel ürünlerin üretimi, sera, halı saha, otel, pansiyon, yeme içme salonları, piknik alanları yapımı, balık üretimi ve dokumacılık kovan ,karavan alımı, gibi pek çok alanda değişik projelerin inşaat işleri ve makine-ekipman alımları yüzde 50 hibeli olarak desteklemesi vardır. IPARD 2 programı ile bu desteklere Manda, Kaz yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluğu, alternatif enerji kaynakları gibi yeni tedbirler eklendi. Bundan sonraki dönemlerde de Kırsal Kalkınma Destekleri artarak devam edecek”

Ziyaret sonrasında ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getiren Başkan ÖZTÜRK, “Sivas İl Koordinatörümüzün ilçemizi Ziyareti Çok verimli geçti. Ziyarette birlikte hareket etme kararı alarak bir eylem planı oluşturduk . Uyuz Pınarı bölgesini İlçe Turizmine Kazandırmak için ortak hareket edeceğiz. Bu eylem Planı ile İlçemizde ilerleyen tarihlerde geniş katılımlı bir tanıtım toplantısı yapma kararı aldık. Bu toplantı tarihini ilerleyen zamanlarda ilçe halkına duyuracağız” dedi.

Başkan Öztürk Son olarak ilçe halkımızın IPARD 2 programını takip etmeleri gerektiğini belirtip belediye olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...