reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Termik gitti Çermiğe bakalım!

Termik gitti Çermiğe bakalım!

Özelleştirilme sürecinin sonuna gelen Kangal Termik santralinin satışı konuşulurken, belediyenin ‘çermik bizim’ çıkışı ilçe gündemine adeta bomba gibi düşmüş durumda.

Özelleştirilme sürecinin sonuna gelen Kangal Termik santralinin satışı konuşulurken, belediyenin ‘çermik bizim’ çıkışı ilçe gündemine adeta bomba gibi düşmüş durumda. Bu durum ilçede birazda esprili bir ifadeyle ‘termik gitti çermiğe bakalım’ şeklinde formüle edilirken 17 ocakta termik santrali için teklifler verilirken 23 ocakta ise çermik için ilk duruşma yapıldı. Termik ve Çermik konusunu yakından takip eden ilçe halkı gelişmeleri merakla beklemeye başladı.

Bilindiği üzere geçen yıl özelleştirilme kararı alınan ve 17 ocak 2013 tarihinde ihale süreci başlatılan Kangal Termik Santrali için çok sayıda firma teklif vermiş ve bugünlerde ihele sonucunun açıklanması bekleniyor.

Böyle bir sonuca gelene kadar ufak tefek bir iki girişim dışında kayda değer bir şey yapılmamış ve herkes süreci seyretmekle yetinmişti. İlçe esnafı ‘zaten bize ne faydası vardı ki Sivas esnafı düşünsün’ diyerek istifini bozmamış, siyaset geçte olsa bir araya gelir gibi olmuş ama il ve genel merkezler boyutunda gerekli ağırlık konulamadığı için etkisiz kalmış, birşeyler yapıyormuş görüntüsü vermeye çalışan sendikanın işçiyi oyalama taktiğinden öte bir şey yapmadığı ortaya çıkmış, kafası karışık olan işçi ise kendi arasında yeteri kadar birlik havası oluşturamadığı için sesi yankısız kalmış.. Ve nihayetinde işçiler ihale sürecini kurbanlık koyun gibi bekleyerek ihalede koç gibi yarışan firmalardan hangisinin yeni patronları olacağını beklemeye başladılar.

Termik gitti Çermiğe bakalım

İlçe gündemi termik santralinin özelleşmesini konuşuyorken bu konuyu bastıran bir başka önemli gündem maddesi daha ortaya çıktı. Kangal Belediyenin özel idareye karşı açmış olduğu çermik davası şu an için ilçe kamuoyunun en önemli gündemi haline gelmiş durumda. Bundan dört gün önce (23 ocak çarşamba) Kangal Asliye Hukuk Mahkemesinde ilk duruşması yapılan davaya her iki kurumun avukatları katıldı.

Daha öncede haberini okumuş olduğunuz özel idarenin zaman aşımı argümanının mahkeme tarafından reddedildiği öğrenilirken bugün itibariyle (29 Ocak Salı) kaplıcada keşif yapılacağı öğrenildi.

Bilindiği üzere belediyenin konuya yaklaşımı özetle şöyle; Kangal Belediyesi 1963 yılında çermiği özel idareye 50 bin lira bedel karşılığında satmış. Aradan geçen zaman zarfında hiç bir ödemenin yapılmadığını ileri süren belediye satış şartında bulunduğunu belirttiği turistik tesis halinede getirilemediğini ifade ediyor. Hal böyle olunca ya belediyeye parasını ödersiniz (50 bin liranın faiziyle birlikte o zamandan bu yana alınan kira ücreti vs dahil) yada kaplıca önceden olduğu gibi yine belediyenin uhdesine geçer.

Konuyu yakından takip ettiklerini belirten belediye başkanı Mehmet Öztürk, bir hak kaybı varsa onu tekrar alabilmek için mücadele verdiklerini ve muhataplarının özel idare olduğunu ifade ediyor.

Anlaşılan o ki ilçenin kimliğinde önemli yer tutan termik ve çermik meselesi epey bir zaman daha gündemdeki yerini koruyacağa benziyor...

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...