reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem TARIM SİGORTASI

TARIM SİGORTASI

?TARIM SİGORTASI TARIM KREDİ´DE TARIM KREDİ HER ZAMAN YANINIZDA?

2754 Sayılı Kangal Tarım Kredi Kooperatifi yetkilisi Sinan Yiğit tarım sigortaları ile ilgili gazetemize verdiği demeçte;

?Ülkemizde meydana gelen doğal afetlerden dolayı maddi ve manevi kayıpların oluştuğu ve bu kayıpların yıllar itibariyle özellikle tarım sektöründe büyük zararlara yok açtığı görülmektedir. 2016 yılında çiftçilerimizin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerini Tarım İlçe Müdürlüğü´nden güncellemeleri ve tarla sigortalarını yaptırarak ürünlerini dolu, yangın, fırtına, hortum, heyelan, sel-su baskınına karşı sigortalatmaları çiftçilerimizin yararına olacaktır. Ayrıca ?sap teminatı´ ve 2016 yılında eklenen ?yaban domuzu zararı teminatı´ da doğal afetlerle birlikte teminat kapsamına alınmıştır.? Dedi.

Yiğit ?Bitkisel Ürün Sigortasıyaptıran ve kooperatifimizden kredi kullanan ortaklarımızın geçmiş yıllarda da olduğu gibi 2015 ? 2016 yılında kullandıkları kredilerinin faizlerini %50 indirimli olarak kullanacaklardır. Ayrıca 2016 yılında olmasını asla istemediğimiz fakat meydana gelebilecek kuraklık ve aşırı yağış gibi doğal afetler nedeniyle olası borç erteleme fırsatından faydalanmak için de üyelerimizin sigorta yaptırmış olmaları şartı aranmaktadır. Üyelerimiz sadece tarlalarını değil büyük ve küçükbaş hayvanlarını da sigortalatarak kooperatifimizin sağladığı indirimli kredi ve olası ertelemeden faydalanılabilecektir.? diye devam etti.

Yiğit konuşmasına çiftçilerimizin araçlarının trafik ve kasko sigortaları kadar geçim kaynakları olan ürünlerinin ve hayvanlarının da sigortalarını yaptırmaları konusunda daha duyarlı olmaya davet etti. Son olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinin her zaman her yerde çiftçilerimizin yanı başında olduğunu belirterek, tüm çiftçilerin kazançlarının bol, ürünlerinin bereketli olması dileklerinde bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...