reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Talas'ın Teknoloji Takımları TEKNOFEST KKTC 2025'e Damga Vurdu!

Talas'ın Teknoloji Takımları TEKNOFEST KKTC 2025'e Damga Vurdu!

Kayseri Talas Belediyesi Espor ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yetişen genç yetenekler, TEKNOFEST Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 2025'te elde ettikleri Türkiye birinciliği ile ilçenin gururu oldu. Bu tarihi başarı, Talas Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantısına damgasını vurdu.

KAYNAK: İHA

Talas Belediye Meclisi; Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirerek ilçe adına önemli kararlar alırken, toplantıya Talas Belediyesi Espor ve İnovasyon Merkezi teknoloji takımının TEKNOFEST KKTC 2025’teki yankı uyandıran başarısı damga vurdu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, 11 asıl ve 1 ek olmak üzere toplam 12 gündem maddesini görüşerek karara bağladı. Toplantı öncesinde konuşan Başkan Yalçın, Talas Belediyesi Espor ve İnovasyon Merkezi bünyesinde eğitim gören gençlerin TEKNOFEST KKTC’de elde ettiği tarihi başarıya vurgu yaptı.

Özellikle ilkokul düzeyinde Türkiye birinciliği kazanan Talaslı teknoloji takımı, sergiledikleri üstün performansla tüm Türkiye’nin takdirini topladı. Ortaokul ve lise düzeyindeki takımların da önemli dereceler elde ettiği belirtildi.

"Bizleri onurlandırdınız"

Bu büyük başarı üzerine konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın;

"İnovasyon merkezimizde yetişen çocuklarımızın Türkiye birinciliği alması bizi onurlandırdı. Dezavantajlı bölgelerden gelen öğrencilerimizin doğru yönlendirme, özverili eğitim ve disiplinli çalışma ile neler başarabileceğinin somut bir göstergesi oldu. Bizi gururlandıran tüm çocuklarımızı ve ailelerini tebrik ediyor, gözlerinden ve gönüllerinden öpüyorum"

dedi.

Başkan Yalçın; başarılı öğrencilere plaket takdim ederek kendilerini tablet bilgisayar ile ödüllendi. Meclis toplantısında ise ilçenin gelişimine yönelik çeşitli konular ele alındı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları, bütçe ile ilgili düzenlemeler, çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen talepler ile belediye birimlerinin ihtiyaçlarına ilişkin maddeler meclis üyelerince müzakere edildi.

Görüşmelerin ardından gündemdeki 12 maddenin bazıları ilgili komisyonlara havale edilirken, diğer maddeler de karara bağlandı.

Öte yandan Talas Belediyesi Espor ve İnovasyon Merkezi teknoloji takımları Erkilet Havaalanı’nda Başkan Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez’in yanı sıra aileleri tarafından coşkuyla karşılandı. Karşılamada gençlere çiçekler verilirken, şampiyonlar üstü açık iki katlı gezi otobüsüyle şehir turu yaparak Talas Belediyesi hizmet binasında çalışanlarca alkışlarla karşılandı.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...