reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14
sivas360 Gündem Talas Belediyesi'nden Ali Dağı'nda Yangınla Mücadele Eğitimi ve Tatbikatı, Afet Hazırlığı, Yerel Eğitim Programı

Talas Belediyesi'nden Ali Dağı'nda Yangınla Mücadele Eğitimi ve Tatbikatı, Afet Hazırlığı, Yerel Eğitim Programı

Talas Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak amacıyla Ali Dağı’nda kapsamlı bir yangınla mücadele eğitimi ve tatbikatı düzenledi. Ali Dağı 360 Kafe yanındaki alanda gerçekleştirilen programda, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Amacımız Allah korusun, Ali Dağı’nda olabilecek bir yangına anında müdahale edebilme kapasitesine ulaşmak.” dedi.

KAYNAK: İHA

Talas Belediyesi tarafından afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak amacıyla Ali Dağı’nda yangınla mücadele eğitimi ve tatbikatı yapıldı. Ali Dağı 360 Kafe yanındaki alanda düzenlenen programda konuşan Başkan Yalçın,
"Amacımız Allah vermesin ama Ali Dağı’nda olabilecek bir yangına anında müdahale edecek duruma gelmek.”

dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından Ali Dağı Yangın Eylem Planı oluşturuldu. Plan kapsamında belediye personeline Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Cemal Yeşilyaprak tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Ali Dağı 360 Kafe yanındaki alanda düzenlenen programda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, orman yangınlarıyla mücadele için plan hazırladıklarını belirterek,

“Talas Belediyesi olarak afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak amacıyla Ali Dağı’nda yangınla mücadele eğitimi ve tatbikatı yaptık. Cemal Bey bu konuda Kayseri’nin en yetkin insanı. Yangının çıkmasını kimse istemez. Amaç yangın çıktığı anda müdahale etmek. Her bir parsel başına yangın tüpü koyup vatandaştan önce müdahale edeceğiz. Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Cemal Yeşilyaprak’a katkıları için teşekkür ediyorum. Görevli personellerimize ve katılımcılara başarılar diliyorum”

diye konuştu.

“İş birliği için seve seve hazırız”

Başkan Yalçın’ın ardından konuşan Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Cemal Yeşilyaprak, Talas Belediyesi tarafından kendilerine gelen eğitim ve tatbikat talebine seve seve karşılık verdiklerini ifade ederek,

“Yangınla mücadele komple bir savunmayı gerektiren bir olaydır. Yangınla mücadelede ihbar alındıktan sonra nasıl hareket edilmesi gerektiği önem arz etmekte. Bilindiği gibi Erciyes Dağı, Ali Dağı, Yılanlı Dağı gibi Kayseri’nin belli noktalarında yangın olduğunda daha çok ekiple hareket ediyoruz ve daha çok üzerinde duruyoruz. Belediye Başkanlığımız olumsuz bir durumda bizimle iletişime geçtiğinde biz seve seve bu iş içinde varız ve üzerimize düşen her şeyi yapma hazırız dedik. Bunun ilk aşaması olarak ise teorik olarak eğitimimizi verdik”

ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 35 belediye personeline yangında kullanılacak araç gereç ve ekipman tanıtılarak, yangın söndürme hortumuyla uygulamalı olarak eğitim verildi.

Program hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...