İlimizde son bir yılda 4 Eylül Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesiyle beraber su sorunu ortaya çıktı. Barajda kaçak mı var gibi iddiaların ortaya atılğı konu ile ilgili Sivas Belediyesi hummalı bir çalışma yürttü. Ancak en son gelinen noktada ilimizde planlı su kesintileri yapılmaya başlandı.
Planlı su kesintilerinin hemen ardından vatandaşlar, kamu kurum, kuruluşları ve okullar suyun israf edilmemesi hususunda bilgilendirildi. Doğru ve bilinçli su kullanımı konusunda uyurarılar ve bilgilendirmeler yapıldı.
Yaklaşık 2 ay süren planlı su kesintilerinin ardından Aralık ayının son günü Hafik Pusat-Özen Barajı’ndan çekilen isale hattı çalışmalarının son bulmasıyla Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajı'na su takviyesi yapılmaya başlandı ve Sivas’ın su sorunu bir nebzede olsa çözüldü.
Planlı kesintilerin son bulduğu gün açıklama yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, suyun sınırsız olmadığını belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu. Ancak sorunun çözülmesinin üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen vatandaşların suyu israf ettiği gözlemleniyor.
İlimizin farklı bölgelerinde suyu açık bırakılan hayratlar, dışarıda hortum takarak araba yıkayan vatandaşlar ve bir kova su ile temizlenebilecek alanları yine hortumla yıkayan vatandaşlar olduğu gözlemleniyor. Suyun israf edildiğine tanıklık eden vatandaşlar bu şekilde devam ederse susuz günlerin yine kapıya dayanacağından endişe duyuyor. İlerleyen günlede Sivas Belediyesi’nin konu ile ilgili önlem alıp almayacağı merakla bekleniyor.