Sivas, Türkiye – Leman dergisinde yayımlanan ve Hz. Muhammed (s.a.v.) ile Hz. Musa'yı hedef alan karikatürler, geniş yankı uyandırarak büyük tepki topladı. Sivas Gazeteciler Derneği Başkanı ve sivas360 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Üngör, bu provokatif eylemi sert bir dille kınadı.
Üngör, yapılanın basın ve ifade özgürlüğüyle hiçbir ilgisi olmadığını, aksine İslami değerleri aşağılayarak Müslümanların vicdanında derin yaralar açan bir provokasyon olduğunu vurguladı.
Yapılan Basın Özgürlüğü Değildir
Orhan Üngör, açıklamasında,
"Peygamber Efendimizin hayasızca karikatürize edilmesini şiddetle kınıyorum. Yapılan basın özgürlüğü değildir, ifade özgürlüğü değildir. Dini değerlerimizi aşağılayan, Müslümanların vicdanında derin yaralar açan bu tür girişimler provokasyon amaçlıdır. Bu alçaklıktır, haysiyetsizliktir, şerefsizliktir, müslümanları basın özgürlüğü adı altında aşağılamaktır"
ifadelerini kullandı.
"Mürekkebin utandığını gördüm basılı kağıtlarda..."
Müslümanların dini değerlerine yapılan alçak saldırının sanat diye pazarlanmaya çalışıldığını sözlerine ekleyen Üngör,
"Leman isimli sözde mizah dergisinin başrolünde olduğu rezaletin adı ne mizah olabilir ne de ifade özgürlüğü. Şairin "...Mürekkebin utandığını gördüm basılı kağıtlarda..." dediği gibi paçavra yayın organlarında bu kepazeliğe imza atanlar, Alemlere rahmet olarak gönderilen ve müslümanların yegâne önderi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'i tasvir cüreti sınırları aşmış, milletin canından aziz bildiği kutsalına saldırıya varmıştır. Milyarlarca insanın kutsalına saldırmak marifet, rezilliği sanat diye pazarlamak cesaret sanılıyor. Bu alçak provokasyonu yapanların iyi bilmesi gerekiyor ki, bu aziz millet ifade özgürlüğü kisvesi altında Peygamberine dil uzatılmasını asla sineye çekmez."
dedi.