Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un oğlu Mahir Sungur, gece saatlerinde alkollü şekilde araç kullanıp silahla havaya ateş açtı. Polis tarafından gözaltına alınan Sungur ve arkadaşı Deniz Altuğ için AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan’ın devreye girmesi olayın seyrini değiştirmeye çalıştı. Ancak baskılara rağmen emniyet geri adım atmadı.
Silah Sesleri Geceyi Böldü: Polisle Kovalamaca
Olay, Yahşihan ilçesine bağlı Irmak Kenarı Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana geldi. Mahalle sakinlerinin ihbarıyla olay yerine gelen polis ekipleri, silah seslerinin geldiği beyaz bir aracı tespit etti. Ancak araç, polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Kısa süreli kovalamacanın ardından durdurulan araçta bulunan Mahir Sungur ve arkadaşı Deniz Altuğ’un aşırı alkollü olduğu anlaşıldı.
Araç içinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. Olay yerinde yapılan ilk tespitlere göre silahla havaya ateş açılmıştı. İki kişi gözaltına alınarak karakola götürüldü.
Vekilden Baskı: Serbest Bırakın Talimatı
Gözaltı sonrası olay farklı bir boyuta taşındı. İddiaya göre, AKP Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan olaya hemen müdahale etti. Polis ekipleri ve karakol amirlerine baskı kurarak, Sungur ve Altuğ’un serbest bırakılmasını talep etti. Ancak emniyet görevlileri bu isteği yerine getirmedi.
Durumu çözmekte ısrar eden Kaplan, bu kez savcılığı ve Adalet Bakanlığı yetkililerini arayarak doğrudan siyasi baskı kurmaya çalıştı. Bu girişimlerden de sonuç alamayan milletvekili, gözaltındaki kişilerin nezarethanede değil, karakoldaki bir odada tutulmasını sağladı.
İfadeler Alındı, Serbest Bırakıldılar
Geceyi karakolda geçiren Mahir Sungur ve Deniz Altuğ, sabah saatlerinde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili herhangi bir tutuklama kararı çıkmazken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
Halk Tepkili: Adalet Herkes İçin Eşit Mi?
Sosyal medyada ve yerel halk arasında olay büyük tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, “Başka biri yapsaydı tutuklanırdı”, “Silah sıkmak suç değil mi?”, “Siyasi baskı ile gözaltı koşulları değişiyor mu?” şeklindeki yorumlarla hukukun üstünlüğü ilkesinin zedelendiğini savundu.
Yahşihan ilçesinde ise olay, seçim sonrası partizanlık ve kayırmacılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Belediyeye yakın kaynaklar ise olayın "bireysel bir gençlik hatası" olarak değerlendirilmesi gerektiğini savunurken, muhalefet temsilcileri milletvekilinin müdahalesini "adalete müdahale" olarak nitelendirdi.
Ruhsatsız Silah ve Alkol: Cezasız Kalacak mı?
Hukukçulara göre, olayda birden fazla suç unsuru bulunuyor:
Ruhsatsız silah taşımak,
Alkollü araç kullanmak,
Polisin dur ihtarına uymamak,
Kamu düzenini bozan silah kullanımı (havaya ateş açmak)
Bu suçlara rağmen herhangi bir tutuklama ya da adli kontrol uygulanmaması “çifte standart” eleştirilerini beraberinde getirdi.
Adalet Bakanlığı’ndan Sessizlik
Milletvekilinin Adalet Bakanlığı yetkililerini devreye soktuğu iddiası gündemdeki yerini korurken, şu ana kadar Bakanlık’tan herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Kamuoyu ise yaşananların üzerine gidilmesini ve olayın siyasi nüfuzdan bağımsız şekilde soruşturulmasını talep ediyor.