reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas’tan aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına destek: Yanınızdayız

Sivas’tan aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına destek: Yanınızdayız

Türk Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı sorunların çözümü için ses yükseltti: Biz çalışanın meselesi adına gayret yürütülen her platformda varız. Çalışan neredeyse oradayız

MUHABİR: Nusret Sarıbek

Türk Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Dursun Özen, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı problemleri düzenlediği basın toplantısıyla gündeme taşıdı.

Aile hekimliğinin uygulanmaya başlandığı günden itibaren sorunların çözülmesi adına yoğun bir mücadele verdiklerini söyleyen Özen, “

Cumartesi nöbetleri konusunda gösterdiğimiz kararlı duruş ile meselenin nasıl çözüldüğüne tüm aile hekimliği çalışanları şahittir.  Yapılan kesintileri açtığımız davalarla iptal ettirdik. Başvurularımız ile bazı sorunları ortadan kaldırdık. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları ne zaman destek istedilerse verdik, her zaman yanlarında olduk.   Özellikle destek ödemelerinin azlığı, cari giderlerin yetersizliği ve çalışanların hiçbir sorumluluğu olmamasına rağmen maruz kaldıkları durumlar ve yaşadıkları kayıpları önleme adına da yoğun bir mücadele yürütüyoruz.  Türk Sağlık-Sen olarak biz aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızın mevcut sorunlarının çözülmesini beklerken yeni bir yönetmelik taslağı sahada konuşulmakta ve mağduriyetlerin katlanarak artacağı bu taslaktan kamuoyuna yansıyanlarda görülmektedir.  Bunu kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değildir.  Bir kez daha uyarıyor ve dikkat çekiyoruz;  sosyal taraflarla görüşülmeyen, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının görüşüne başvurulmadan, çalışma hayatındaki sıkıntıları dikkate almadan hazırlanacak her yeni düzenleme sorunlar yumağına büyütmekten başka bir işe yaramayacaktır.  Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları sorunlarının çözülmesini bekliyor. Mali ve özlük haklarında iyileştirmeler talep etmektedirler.  Sahanın beklentilerinin aksine yapılacak her düzenlemenin karşısında olduğumuzu ve tüm platformlarda bu düzenlemelere karşı bir mücadele ortaya koyacağımızı ifade ediyoruz. Bu kapsamda sosyal taraflardan meselesi çalışan olan her sivil toplum örgütünün çalışmalarını ve etkinliklerini dün olduğu gibi bugün de destekliyoruz.  Meseleye çözüm üretmek adına atılan her adımın ve ortaya konulan her haklı tepkinin yanındayız. Bunun için de referansımız dün yaptıklarımızdadır. Yaptıklarımız aynı zamanda yapacaklarımızın teminatıdır”

dedi.

“Cumartesi nöbetleri için 12 Aralık 2014 tarihinde iş bırakma ve 13 Aralık 2014 tarihinde 5 bin aile hekimi ve aile sağlığı çalışanının Ankara'da gerçekleştirilen AHEF mitingine destek vermiştik”

diyen Özen,

“8 Şubat 2020’de Ankara Anıtpark’ta gerçekleştirilen ‘Sağlıkta şiddete ve hak kayıplarına hayır’ demek için bir araya gelindiği AHEF mitingine de en büyük desteği yine biz verdik. 19 Ekim tarihinde Ankara’da aile hekimlerimizin ve aile sağlığı çalışanlarımızın seslerini duyurmalarını değerli buluyor, desteklediğimizi ve onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz.  Biz çalışanın meselesi adına gayret yürütülen her platformda varız. Çalışan neredeyse oradayız.  Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını haklı tepkilerini desteklediğimiz gibi Genel Merkezimiz Sayın Bakan ve bakanlık yetkilileri ile yapacağı görüşmede bu meseleyi bir daha dile getirerek çözüm talep edecektir.  Mücadelemiz sorunların çözülmesi, çalışanların mağdur edilmemesi ve yeni kazanımlar elde etmek adınadır.  Günün heyecanına kapılmadan ilmek ilmek işleyerek yaptığımız mücadelemize tüm çalışanlardan aile hekimlerimiz ve aile sağlığı çalışanlarımızdan destek bekliyoruz”

dedi. /Nusret SARIBEK/ 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...