reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas’taki Kangallıların mekanı

Sivas’taki Kangallıların mekanı

Sivas’ta yaşayan Kangallıların mekanı haline gelmiş olan Ulucamii çay evinin sahibi Kuşkayalı İbrahim Ekinci, tercih edilmekten oldukça memnun.

Yaklaşık kırk yıldır bu mesleği yaptığını belirten Ekinci, çay demlemenin ehillik isteyen bir sanat olduğunu ve her önüne gelenin çay ocağı tezgahının başına geçmemesi gerektiğini ifae etti. Temizlik konusunda oldukça hassa olduğunu kaydeden Ekinci, bu işin olmazsa olmaz kaidesinin temizlik ve hijyen kurallarına uymak olduğunu söyledi. Çayevinin bir köşesine mini bir kitaplıkta oluşturan İbrahim Ekinci, kitapların yanısıra milli gazete başta olmak üzere birçok ulusal ve yerel gazete okuma imkanı sunduklarını da sözlerine ekledi.

Genel manada orta yaşın üzerindeki kişilerin ulu camii çay evini tercih ettiklerini belirten Ekinci, müşteri kitlesinin önemli kesiminin Kangallılar başta olmak üzere Yıldızeli, Şarkışla, Hafik. Zara ve Suşehri tarafından oluştuğunu ifade ediyor.

Çayevinin sabah namazı vaktinden akşam namazına kadar açık kaldığını belirten Ekinci, Sivas’ın en önemli tarihi camiisi olan ulu camii yanında oldukları için çay evinin isminide ‘ulu cami çay evi’ olarak koyduklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...