reklam
Sivas
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
11
sivas360 Gündem Sivas'ta Peygamber Efendimize Hakaret Eden Kadına Ağır Ceza Talebi

Sivas'ta Peygamber Efendimize Hakaret Eden Kadına Ağır Ceza Talebi

Sivas'ta sosyal medya üzerinden Peygamber Efendimize ve dini değerlere hakaret eden, uyuşturucu madde kullanımını özendiren paylaşımlar yapan ve devlet büyüklerine hakaret eden 22 yaşındaki Beyza Gürkan'a yönelik soruşturma tamamlandı. Fuhuştan uyuşturucu kullanımına kadar 29 ayrı suçtan kaydı bulunan Gürkan, hakkında hazırlanan iddianame ile iki farklı suçtan yargılanacak.

KAYNAK: İHA

Sivas’ta Peygamber Efendimize hakaret ettiği gerekçesiyle 5 ay önce tutuklanarak cezaevine konulan kadına iki farklı suçtan 6 ayla 1 yıl ve 1 yılla 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sivas’ta yaklaşık 5 ay önce sosyal medya hesapları üzerinden Peygamber Efendimize ve dini değerlere hakaretler eden ve uyuşturucu madde kullanımını özendirecek paylaşımlar yapan, ayrıca devlet büyüklerine hakaret eden Beyza Gürkan (22) Sivas Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan yer tespit çalışmasının ardından Narkotik ve Güvenlik Şube Müdürlükleri ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Gürkan 5 ay önce çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı. Fuhuştan uyuşturucu kullanımına kadar 29 ayrı suçtan kaydı olduğu anlaşılan kadınla ilgili iddianame hazırlanarak devlet büyüklerine hakaret suçlaması ile Sivas Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesinde, dini değerlere hakaret suçlaması ile ise 7. Asliye Ceza Mahkemesinde iki farklı dava açıldı. Suç makinesi kadının ilerleyen günlerde devlet büyüklerine hakaretten 1 yılla 4 yıl arasında, dini değerlere hakaretten ise 6 ayla 1 yıl arasında ceza istemiyle yargılanmasına başlanılacak.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...