Sivas Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi, 15 Ocak 2024 tarihinde Jandarma ve KADES'in tanıtılması ile Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi hususlarında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya, Gençlik Merkezi bünyesindeki gençler, öğretmenler ve çalışanlar katıldı.
Toplantıda, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bir subay, Jandarma ve KADES'in tanıtımını yaptı. Subay, Jandarma'nın kuruluşu, görevleri ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, KADES'in işleyişi ve kadınların KADES'ten nasıl yararlanabileceği konusunda bilgilendirmede bulundu.
Toplantıda ayrıca, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi hususlarında bir sunum yapıldı. Sunumda, aile içi şiddetin tanımı, nedenleri ve sonuçları hakkında bilgi verildi. Ayrıca, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirmede bulunuldu.
Toplantı sonunda, katılımcılara Jandarma ve KADES ile ilgili tanıtıcı broşürler dağıtıldı.
Gençler Şehitlerin Anısını Yaşatacak
Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden Bakır Rölyef kursu kapsamında, gençler ve Sivas İl Jandarma Komutanlığı personeli, son dönemde icra edilen Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan 9 kahraman silah arkadaşımızı anmak için bir projeye imza attı.
Proje kapsamında, gençler ve jandarma personeli, bakır rölyef tekniğiyle şehitlerin isimlerini ve memleketlerini işleyen tablolar hazırladı. Tablolarda, ay simgesine şehitlerin isimleri, yıldız simgesine ise şehitlerin memleketleri işlendi.
Hazırlanan tablolar, şehit ailelerine teslim edilerek şehitlerin hatırası yaşatılacak.
Bu proje, gençlerin şehitlere olan saygı ve minnetini göstermesi açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.